pondělí 27. října 2014

Flash: Geoff Johns z DC vysvětlil, proč zůstane filmový svět oddělený od seriálového

Proslulý komiksový tvůrce a také osoba, která se podílí na vlně komiksových seriálů a filmů, promluvil o Flashovi i filmovém universu DC.

Geoff je šéfem kreativců v DC Entertainment a zastává i funkci mluvčího. Je tak někým, kdo ví o všem, co se v DC šustne. Aktuálně se rozpovídal o tom, proč se filmový a seriálový svět DC nepropojí. Důkazem je například Flash. V seriálové verzi ho hraje Grant Gustin, ve filmu ho ztvární Ezra Miller.

"Už předtím jsme se bavili o tom, že půjde o rozdílné světy, ale nemůžu o filmech příliš mluvit. Zatím jsme tolik neřešili podrobnosti, takže nechci být moc detailní. Musíme se pobavit o tom, co se děje v televizi a ve filmech se všemi zúčastněnými, protože nechceme dělat to samé. To je velmi, velmi důležité. Arrow a Flash jsou zasazeny do stejného světa a díky tomu vznikl skvělý příběh, speciálně v případě epizod, ve kterých se prolínají oba seriály. Je to také svět, kde naši superhrdinové žijí. Nahlížíme na to jako na multivesmír. Máme náš televizní vesmír a náš filmový vesmír, ale oba koexistují. Pro nás je to o tom, umožnit všem, aby stvořili, co nejlepší produkt, vyprávěli nejlepší příběh, dali vzniknout nejlepšímu světu. Každý má svou představu a my chceme, aby každá vize měla šanci zazářit. Možná jednoho dne propojíme seriál s filmem, dává to smysl, ale v současné chvíli, necháváme oba světy, aby si žily svým vlastním životem."

Johns dál dodává:

"Snažíme se použít tolik postav, kolik je jen možné. Chceme řádně prozkoumat vesmír DC. Jako například v Constantineovi, máme tam Jima Corrigana, v pilotu byla k vidění helma Dr. Fatea, to nebylo pouze takzvané ´easter egg´ (jde o jakési pomrknutí na fanoušky, odkaz na nějakou jinou věc nebo postavu, pozn. redakce). Mám ten termín rád, ale preferuji, aby ona easter eggs k něčemu vedla, něco předznamenala. Může existovat někdo, kdo uvidí Dr. Fatea v epizodě Constantinea, oblíbí si ho a později se stane tvůrcem, který mi oznámí, že má skvělý nápad na seriál Dr. Fate. Já například nemůžu uvěřit tomu, že v seriálu Flash bude Gorilla Grodd. To je šílené."

Geoff se nezapomněl zmínit ani o dalších chystaných projektech, které by se měly točit kolem ženských postav:

"Připravujeme Supergirl a Lucifer a ty budou velmi odlišné od toho, co jsme zatím udělali. V minulosti tu byly ženské supehrdinky, jak ve filmech, tak v seriálech a nyní se zase dostávají do popředí. Například seriál iZombie byl takovým černým koněm, který dostal šanci, protože Susan Rovner (spoluprezidentka Warner Horizon Scripted Television) a Rob Thomas mluvili o tom, že by chtěli vytvořit něco nového. A tak jsme Susan informovali o iZombie a ona to prosadila."

Přiznáme se, že by se nám více líbilo, kdyby byly seriálový a filmový svět propojené, stejně jako to dělá Marvel. Pro někoho může být matoucí, že na plátně hraje Flashe někdo jiný než v televizi. Ale až po premiéře filmu Flash (měla by se odehrát 23.3.2018) uvidíme, zda to nakonec nebude ku prospěchu věci, že se obě universa neprolínají.

SOUVISEJÍCÍ: WARNER BROS. ODHALILO JMÉNA CHYSTATNÝCH FILMŮ NA MOTIVY KOMIKSŮ OD DC AŽ DO ROKU 2020

Myslíte, že je to dobrý krok, neproplétat filmy a seriály?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.