pátek 19. září 2014

Test seriálů 2014/2015: The Mysteries of Laura - Ještě větší katastrofa, než jsme čekali?


Na koho Laura vlastně cílí?

Základní informace


Název: The Mysteries of Laura
Datum premiéry: 17. září 2014
Žánr: policejní komediální drama
Stanice: NBC

Kdo za tím stojí?


O co jde?

Policejní vyšetřovatelka Laura Diamond řeší brutální zločiny. Když si ale má poradit se svými dvojčaty předškolního věku, nejraději by se oběsila na kravatě svého nespolehlivého manžela.

Klady

Střela do brýlí. Asi jediná skutečně vtipná scéna. Víc jsem jich nenašel.

Zápory

Pekelná dvojčata. Bohužel takové děti nejsou jenom výplodem fantazie. Ale v kriminálním seriálu jsou tihle ďáblovi zmetci nepatřiční a také dost nechutní. Kdykoli se objeví před kamerou, bojujete s nutkáním seriál vypnout a rozmlátit počítač, až tak nesnesitelní jsou.

Debra Messing. Od samého začátku je jasné, že seriál sází hlavně a pouze na Debru Messing a její komediální vlohy. Je to ale chyba, protože seriál se jejími exhibicemi dostává až do žánru trapné parodie. Osobně si myslím, že ty "velké" americké komičky jsou až příliš přeceňované. Debřin pilotní výkon mi dává za pravdu.

Sledovat či nesledovat?

Nesledovat.

Verdikt

Dobře, já neříkám, že odlehčené kriminálky nejsou občas fajn. Jsou. Nemůžeme hltat pořád jenom samé atmosferické depkoidní pecky. Jenomže pokud se jedná o kriminálku, musí být humor s dramatem umně vybalancován jako třeba v Castleovi nebo v Rizzoli a Isles. Zde je to jenom o exhibici hlavní hvězdy. Zápletka pilotu je hloupá, rádoby šokující a veškeré scény z Lauřina osobního života s dětmi máte chuť rovnou přeskočit.

Hodnocení: 4/10



Co říkáte na úvod Lauřiných záhad?

1 komentářů:

  1. Plně sohlasím.Chtěla bych ale podtknout, že detektivka má předlohu ve španělském originálu
    "Los misterios de Laura",a ta je to opravdu podařená, hodně evropská. Americká verze předloze ani hlavní šp. představitelce nesahá po kolena. Jenže evropské seriály se bohžel moc nevysílají. Pokud Vám nevdí španělština, můžete ji naprosto zdarma legálně shlédnout na RTVE.es kde je i mnoho dalšíh šp. seriálů a pořadů vč. stařičkého Curra Jimeneze, Fortunaty a Jacinty a daších.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.