čtvrtek 4. září 2014

Téma: Herci, kteří nesnáší své role - Přinesly jim peníze i popularitu, ale oni z nich stejně nejsou nadšení

Pro nás obyčejné smrtelníky je dost nepochopitelné, že některé herecké hvězdy nadávají na to, že si zahrály ve filmech, díky kterým si mohou pořídit nový dům se zlatými klikami nebo středně velký ostrov v Karibiku. Ale je prostě pár těch, které jednoduše ohrnují nos nad tím, že kývly na některé pracovní nabídky.


Například taková Kate Winslet není zrovna nadšená z toho, že si zahrála v extrémně úspěšné historické romanci Titanic. Nijak ji netrápí, že jde o projekt, který hodně nakopl její kariéru, ani to, že jde o druhý nejvýdělečnější film. Bez ohledu na to prohlásila, že její výkon je hrozný, americký přízvuk očividně falešný a dodala, že když slyší ústřední melodii My Heart Will Go On od Celine Dion, kroutí očima. I když budiž jí přičteno k dobru, že zkritizovala spíše sebe (plus tedy proslulý song), než daný film.

TOP 10: NEJIKONIČTĚJŠÍ FILMOVÉ MELODIE - KTERÉ HUDEBNÍ MOTIVY Z FILMŮ JSOU NAŠE NEJOBLÍBENĚJŠÍ?

Nadšený z účasti v další megahitu nebyl ani Alec Guinness, který ztvárnil Obi-Wana Kenobiho v původní trilogii Star Wars. Zatímco většina z nás by vraždila (samozřejmě ne doslova, i když...) za šanci máchat světelným mečem v této sci-fi sérii, Alec z toho unesený nebyl: "Pokud pominu peníze, lituji, že jsem se do toho pustil. Mám ty filmy rád, ale tohle není herecká práce."

Překvapivě i Sean Connery patří k těm, kteří nadávají na své ikonické role. Samozřejmě je tu řeč o agentovi 007. James Bond udělal z Conneryho sexsymbol a je bezpochyby jedním z pilířů jeho kariéry. Ale očividně to není dost, aby z toho měl herec radost. Když o Bondovi mluvil, nebral si servítky: "Vždy jsem nesnášel toho prokletého Jamese Bonda. Chtěl bych ho zabít."

On nerad Bournea

Ale není jediným hercem, který se díky filmové postavě stal sexsymbolem a přesto nepěje chválu na všechny strany. Ještě před Connerym to byl Marlon Brando. Ten se stal miláčkem miliónů žen díky filmu Tramvaj do stanice touha, kde ztvárnil postavu jménem Kowalski. A nesnášel ji, takže o ní nemluvil zrovna pěkně. Vlastně ji docela hanil.

Další legendární film a další herec, který nejuchá, že se v něm objevil. Řeč je o Christopheru Plummerovi a klasice s názvem Za zvuků hudby. A zatímco většina publika považuje projekt za strhující muzikál, Plummer ho označuje za "děsný, sentimentální a přeslazený". A dokonce se nebál přejmenovat film z originálního The Sound of Music na The Sound of Mucus (Za zvuků slizu).

Mimochodem, Connery není jediný, kdo nesnáší svou roli tajného agenta. Dalším je Matt Damon. A ano, modří už vědí, že je řeč o sérii filmů s Bourneem. Obecně lituje, že nabídku přijal a nejvíce kritizuje třetí díl, Bourneovo ultimátum. V jednom interview prohlásil, že první nástin příběhu byl oním druhem scénáře, který odrovná vaši kariéru a vyjádřil se v tom smyslu, že trojka vůbec neměl vzniknout.

Těmhle se ani nedivíme, že z rolí nejsou nadšení

Ve výše uvedených případech je dost sporné, zda mají daní herci zrovna důvod nadávat na to, že si ve filmech zahráli. Ale teď se podíváme na případy, kdy se celebritám příliš nedivíme, že litují účasti na natáčení.

Musíme se přiznat, že film Klikař Charlie je sice objektivně řečeno špatný, ale nás pobavil. Ani tak se ale příliš nedivíme Jessice Albě, která na natáčení nevzpomíná zrovna s láskou. Tvrdí, že pánové na place z toho udělali něco jako pornoprodukci a nutili herečky se svlékat, i když to nebylo nutné (prasáci jedni). A dalším filmem, který považuje za přešlap, je druhý díl Fantastické čtyřky. Ale zase není se čemu divit, když se režisér Tim Story rozhodl, že slzy na její tváři budou vytvořeny s pomocí speciálních efektů, protože když skutečně brečí, je podle něj její obličej moc ošklivý.

SOUVISEJÍCÍ: KRÁSKA TÝDNE: JESSICA ALBA - STŘIHLA SI INVISIBLE WOMAN I SEXBOMBU ZE SIN CITY

Žádné podobné poznámky se sice Sam Worthington na natáčení Souboje Titánů nedočkal, ale i tak má pocit, že se má za co omlouvat. A udělal to. Omluvil se fanouškům řecké mytologie a také přiznal, že jeho herecký výkon mohl být lepší. V klidu Same, věř nám, že film má větší problémy než to, že si tomu nedal sto procent.

Odpůrce (a že jich je) Twilight ságy jistě potěší, že Robert Pattinson o sérii zrovna nepěje slova chvály. Je zvykem, že herci obvykle své filmy vynášejí do nebeských výšin, bez ohledu na jejich kvalitu. Ale Robert ne, ten opravdu ne. V průběhu let prohlásil spoustu drsných věcí o této upírské romanci. Nejen to, že hraní Edwarda zahrnovalo jen to, aby vypadal jako, že má "lehkou zácpu a je zhulený", ale také řekl, že když četl knihu, měl pocit, že je to něco, co by nemělo být publikováno a dodal, že Edward je děsivý jako nějaký sériový vrah a stejně tak autorka předlohy Stephenie Meyer, respektive ta je ještě děsivější, protože má očividně danou postavu v lásce. A pokud jde o vztah Belly a Edwarda, tak prohlásil, že s ní je rozhodně něco špatně a očividně i s ním. Oponovat mu rozhodně nebudeme.

Co říkáte, měli by se herci držet pravidla "koho chleba jíš, toho píseň zpívej" nebo není podraz na ty, co je platí, říct narovinu svůj názor?

8 komentářů:

  1. Pro ně je to "pouze" práce, za kterou dostanou zaplaceno. Nemusí svou roli milovat a to já naprosto respektuji. Naopak je mnohem lepší být kritický ke své roli, celkovému filmu, předloze, než film vynášet do nebes a říkat, jak je to skvělý snímek...

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím,že je to takové nepsané pravidlo,že herci zejména během natáčení tvrdí jak je vše kolem toho filmu úžasné,jak si své role užívají a jak film bude super, přestože je film nakonec naprostý brak..Dá se to celkem pochopit,přecejen za ten film dostanou zaplaceno a přes všechno umění je to hlavně jejich zaměstnání,a vůči tvůrcům by to bylo jaksi nevhodné, jak se říká "není moudré kousnout ruku,která tě krmí..". O to víc je pak úsměvné když si někteří herci neberou servítky,poté co uplyne nějaký ten čas od premiéry. Třeba u druhého Resident Evil se Milla Jovovich mohla v bonusouvých materiálech nad filmem rozplynout,ale po nějaké době řekla na férovku,že dvojka se prostě nepovedla..Na druhé straně jsem rád i za herce,které své role a filmy hájí i když většina lidí je třeba zatracuje.Jako napřáklad Eric Bana u původního Hulka,který i podle mého nebyl vůbec špatný a Bana svou roli zahrál výborně..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se také Hulk docela líbil, tedy až na toho zmutovaného pudla :D.

      Vymazat
  3. Michele Mercier - Angelika - která herečce v podstatě začala i zničila kariéru
    Ewan McGregor - Obiwan - zmiňoval se že nemá rád fanoušky SW jak ho všude pronásledují a chtějí podepisovat světelné meče :D a taky říkal že by do toho už znovu nešel
    Vigo Mortensen - Aragorn - taky by do toho znovu nešel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tim Mcgregorem to není moc pravda sice si občas postěžuje, ale je všeobecně známo že je do hvězdných válek blázen od dětství.

      Vymazat
  4. Tak to je divné, u Roberta jsem četla něco jiného. Říkal, že je za tu roli vděčný, protože mu změnila život a on může dělat to, co si přál, hrát a skládat muziku, že díky tomu je prostě víc vidět. No ale co. Asi postupem času každý mění názor.
    Je to prostě obecně známo, že herci jsou taková nevděčná kategorie a netýká se to jenom filmů, ale i seriálů. Spousta herců se prostě do svých takzvaných největších rolí, které jim otevřely brány filmového showbyznysu, vyjadřuje ošklivě. Toto mě zaráží, přece nebudu hanit něco, co mi umožnilo změnit svůj život. Ale co, je to prostě jiná sorta lidí, jsou nevděční a někteří by potřebovali vrátit rychle z těch oblaků na zem a postavit je k lopatě či k dřezu s nádobím a živit se tím. To by hned začali mluvit jinak!!! A taky mě udivuje, že spousta herců tvrdí, že se právě třeba živili obyčejnými pracemi a přesto se v nich neobjeví ani trocha pokory.
    No a ještě se vrátím k tomu Robovi, co tady píšete, já mám prostě jako fanda této ságy články schované a tam jsem fakt nic takového nečetla, ale jak říkám, asi mění názory. A to je škoda.
    A ke Kate Winslet - to si pamatuju, jak popisovala, že o tu roli tak moc stála, že režiséra Camerona pořád uháněla a telefonovala, až jí tu roli raději dal a pak že byl prý velmi nadšený.
    K ostatním nemám co říct, ale určitě by se takových celebrit do tohoto článku vešlo daleko víc, hlavně s těmi seriály třeba herci z Beverly Hills 90210 ti byli zlatou ukázkou toho, jak tím opovrhovali. :-)
    A já si říkám, když čtou scenář a nelíbí se jim to a opovrhují tím, tak proč do toho jdou a točí to? A nebo je to nějaká módní manýra, že když je něco sledované a úspěšné, tak stejně ti herci budou říkat, že je to pro ně omyl? Jak říkám, divná sorta lidí:-)

    Katynka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. běž na Youtube a zadej do vyhledávání "robert pattinson hates twilight"
      Uvidíš co všecko ti to najde :D

      Vymazat
  5. http://kultura.idnes.cz/jason-bourne-se-vrati-0tz-/filmvideo.aspx?c=A140916_130112_filmvideo_spm#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.