středa 3. září 2014

Shazam: Je to oficiální, z Dwaynea Johnsona bude Black Adam

Už nějakou dobu se o tom spekuluje a teď to potvrdil sám velký Rock.

Komiksové vydavatelství DC se v posledních měsících pořádně rozjelo s oznamováním nových projektů a v následujících letech se na nás přiřítí lavina filmů s jejich postavami. Jednou z nich by měl být i Shazam. To je hrdina, který byl původně znám jako Captain Marvel a je například členem Justice League.

Schopnosti Shazama pocházejí od šestice mytologických postav (Solomon, Herkules, Atlas, Zeus, Achilles a Mercury), ostatně i jeho jméno je poskládáno z prvních písmen těchto charakterů. Civilní alterego superhrdiny je malý chlapec, který se po pronesení slova Shazam transformuje právě v nabušeného borce se zlato-bílou pláštěnkou. A ve čtyřicátých letech, kdy se Shazam začal objevovat na stránkách komiksů, byl dokonce prodávanější než Superman.

Právě v případě filmu Shazam se mluvilo o tom, že by si ústřední postavu mohl zahrát Dwayne Johnson. I když se objevovaly zprávy, že to nebude Shazam, ale Black Adam, což je hlavní protivník právě titulního hrdiny a stejně jako on, i Black Adam má své schopnosti od postav z legend.

A nyní se ukázalo, že možnost B) je správně. Dwayne ztvární Black Adama. Ovšem proslýchá se, že ve filmu to nebude na kost zkažený zloduch, ale spíše antihrdina (ostatně bychom se divili, kdyby tvůrci udělali z miláčka Ameriky Rocka naprostého padoucha).

Další novinkou je, že byl najat scenárista a to Darren Lemke (Jack a obři). Jinak řečeno, nejdříve je nutné pracovat na scénáři, což zabere nějako dobu. Je ale možné, že Black Adama (a Shazama) uvidíme už dříve a to v týmovce Justice League (2017). Potvrzené to ale zatím není.

Co říkáte na tento castingový tah?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.