úterý 9. září 2014

Legion of Super-Heroes: Chystá Warner Bros. kromě Justice League další komiksovou týmovku?

Warner Bros. ve spojení s komiksovým vydavatelstvím DC očividně hodlají dohnat Marvel, kterému se podařilo vybudovat fungující filmové universum. Warner Bros. pár let váhalo, ale teď šláplo na plyn a ohlašuje jeden projekt za druhým. A rozhodně nekončí.


V letech 2016 - 2020 chce filmové studio vyslat do kin devět komiksových adaptací. Počítá se s Justice League, Shazamem a Aquamanem, ale u zbývajících šesti se zatím může jen spekulovat. Tedy, možná už jen o pěti, protože server Latino-Review přišel se zprávou, že se na plátna zřejmě podívá i supehrdinský tým Legion of Super-Heroes.

Proslýchá se, že Warner Bros. shání scenáristy, kteří by mu nabídli zajímavý nástin příběhu. Film by měl být reakcí na veleúspěšné Strážce Galaxie (recenze) od Marvelu, což je tedy docela velká výzva. Warner Bros. se musí nechat, že se snaží, ale zatím od Marvelu dostává pořádně na holou (ještě, že má Warner Bros. Nolanovskou trilogii o Batmanovi, jinak by Marvel vítězil na plné čáře).

Například zmínění Strážci Galaxie už porazili Muže z oceli, pokud jde o tržby v USA (celosvětově je na tom Muž z oceli stále ještě lépe, zhruba o sto milionů. Ovšem, nutno poznamenat, že Strážci Galaxie nejsou finančně nejúspěšnějším filmem od Marvelu).

Jestli Legion of Super-Heroes neznáte, tak jde o grupu, která se představila v roce 1958 a operuje v třicátém století. V jeho řadách se vystřídala hromada postav, ale zakládajícími členy byli Cosmic Boy, Saturn Girl a Lighting Lad. Jak sami vidíte, už podle pseudonymů je jasné, že komiks už má něco za sebou (mimochodem, v řadách týmu často figurují postavy, které mají ve jméně "girl" nebo "lad"), takže pokud chce Warner Bros. uspět, bude muset hlavní hrdiny a zápletky trošku "oprášit" a vdechnout jim modernější háv. Nebo vsadit na retro nádech, ale to může být dost riskantní.

Berte v potaz, že Warner Bros. zatím informaci nepotvrdilo, takže oficiálně jde o spekulaci. Uvidíme, zda se ukáže jako pravdivá.

Věříte, že vsadit na film s týmem Legion of Super-Heroes je moudrý nápad?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.