pondělí 25. srpna 2014

Prokletý ostrov: Na obrazovky míří seriálová verze úspěšného thrilleru

Uvidíme ho na HBO a dohlédne na něj režisér filmové podoby Martin Scorsese.

Film z roku 2010, který vznikl na motivy knihy Dennise Lehanea, se líbil fanouškům, kritikům a vydělal skoro 295 milionů dolarů při rozpočtu 80, takže se dá označit ze hit.

A co se dělá s hity? Natočí se prequel, sequel, případně remake/reboot/restart. Nebo, jako v tomto případě, vznikne seriálová podoba. To není tak časté, ale stává se to. Ovšem v tomto případě se asi nemusíme bát, že by šlo o slabý odvar toho, co jsme viděli v kinech.

Za a) televizní podoba poběží na HBO, tedy kabelové televize, která si nemusí lámat hlavu s tím, jak bude projekt temný, krvavý nebo třeba kolik nahoty nebo vulgarity v něm bude. Za b) pilotní epizodu bude režírovat Martin Scorsese, který dohlížel i na film a scénář napíše Lehane společně s Tomem Bernardem.

O obsazení dosud není nic známo a také dokonce není jisté, jak se seriál bude jmenovat. Zatím je používám název Ashecliffe podle léčebny, která figuruje v knize/filmu.

Je dobrý nápad natočit seriálovou verzi?

2 komentářů:

  1. Hned jsem si říkal, že tehle film je ideální pro seriál. Nejlepší film za poslední roky, takové mysteriózní psycho, to my tady rádi, a je vidět, že i v ostatních zemích. Moc tomu fandím.

    OdpovědětVymazat
  2. Ne, ne, ne a ne. Naprosto zbytečné. Film byl neoriginální vykrádačka těch nejlacinějších a nejohranějších hororů a jediné co nabídl navíc bylo pěkné pozlátko. Takže nechápu, proč to ještě nastavovat ve formě seriálu :-/

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.