pátek 8. srpna 2014

PODZIM 2014: Prima nabízí široké spektrum pořadů a seriálů


Vyplatí se jí nová strategie?


Televize Prima měla v poslední době problémy se sledovaností. Proto se do jejího čela musel vrátit jediný schopný primácký ředitel poslední doby Marek Singer, aby zachránil situaci a hrdinně odvrátil loď mířící na ledovec. Včera pak Prima představila hned několik plamenometů, které by mohly ten ledovec v podobě malé sledovanosti roztavit a loď jménem Prima by pak mohla vyplout vstříc světlým zítřkům.

SERIÁLY

Ještě než se vrhneme na primáckou nabídku seriálů, je třeba zmínit, že ještě tento víkend a pak celý zbytek prázdnin bude Prima týden co týden jezdit se svým zprávařským kamionem do různých měst a bude zprávy vysílat přímo z jejich center.

Bezesporu největším tahákem bude potenciální hit Vinaři. Celkem 16 dílů s epizodickými příběhy bude vyprávět příběh malého jihomoravského městečka Křetice a jeho poťouchlých obyvatel. Hlavní hrdinkou je manažerka z Prahy, která zjistí, že i na Moravě se dá žít. Vinaři půjdou každou neděli od osmi. 

Nové díly čekají i na diváky letního seriálu Svatby v Benátkách. Ten se stěhuje na úterý a čtvrtek proti Ordinaci a také přivítá pár posil. Tou nejvýraznější bude Tomáš Měcháček v roli zubaře.

Cesty domů III měly původně jít proti Ordinaci, ale na poslední chvíli se zase všechno změnilo a zůstanou v tradičním slotu - pondělí a středa. I tak se ale střetnou s těžkým soupeřem, jímž budou Doktoři z Počátků. Seriál by se měl opět zaměřit na rod Bernátů a staré známé postavy. Děj se navíc zase více zaměří na doktořinu než na policejní práci.

ZÁBAVNÉ POŘADY

Prima bude letos kromě původních seriálů vsázet i na nové zábavné pořady. Celkem jich nasadí hned pět. Tím prvním je sobotní zábavná panelová show Muži proti ženám. Pořad je podobný úspěšné show Máme rádi Česko. S tím rozdílem, že proti sobě budou soupeřit mužské a ženské týmy. Muže povede Dalibor Gondík a ženy Tereza Kostková.

Prima se také vrací k osvědčenému Hádej, kdo jsem! Akorát, že tentokrát se pořad bude jmenovat Kdo je kdo? Moderování se opět ujme Petr Vondráček a do panelu usedne osvědčená garda - Dana Morávková, Bob Klepl, Alice Bendová a Martin Zounar. Princip by měl být víceméně stejný. Bude se hádat. Tento formát byl ale kdysi velice oblíbený, a tak není divu, že to s ním Prima zkouší znovu. Show se bude vysílat ve čtvrtek po deváté v kombinaci s Překvápkem.

Třetí novinkou je návrat Zdeňka Pohlreicha v pořadu Teď vaří šéf! Každou neděli o šesté bude Zdeněk vařit doma i v práci a divákům ukáže, že vaření je zábava.

Už dlouho se mluvilo o druhém pořadu (po Vylomeninách) se skrytou kamerou Martina Dejdara. A teď už víme, o co jde. Jedná se o pořad Překvápko, který funguje na principu skryté kamery a převlečených celebritách. Celebrita se nějak namaskuje a pak nastoupí třeba jako prodavačka v obchodě. Show se bude vysílat ve čtvrtek po deváté.  

Poslední novinkou je talk show Michala Suchánka a Richarda Genzera - TGM. Tady máme velké naděje, protože show bude kombinovat klasickou talk show s modernizacemi z USA - předtočená videa, scénky s hosty atd. V pořadu bude účinkovat i Ondřej Sokol coby všemocný režisér. TGM půjde po Vinařích v neděli.

Z osvědčených formátů se ve svých pondělních slotech vrací Top Star Magazín a Partička. Na středu se stěhuje Show Jana Krause, která bude nově vysílaná i na slovenské JOJce, a tak se budou hosté namíchávat.

V úterý se pak diváci mohou těšit na publicistiku Očima Josefa Klímy. Do podvečera budou nasazeny nové díly Prostřena.

FILMY

Musíme se přiznat, že tentokrát se Prima v premiérách světových filmů oproti Nově (ta zase dominuje v českých premiérách) překonala. Nabídne totiž mimo jiné Hobita: Neočekávanou cestu, Johnny English se vrací, Pan Popper a jeho tučňáci nebo Skyfall.

PRIMA COOL

Cool vyrukuje hned s několika seriálovými novinkami. Nabídne například obě řady Da Vinciho démonů, Ospalou díru, Spartaka: Válku zatracených a finální řadu Dextera

Pokračovat bude i 21. série Top Gearu, nový Autosalon, Simpsonovi a Teorie velkého třesku

PRIMA LOVE

Na Lovu se například objeví druhá řada Elementary, šestá řada Castla a desátá řada Chirurgů

PRIMA ZOOM

Prima Zoom letos poprvé nabídne i pořad vlastní tvorby. Koprodukčně se totiž podílela na dokumentu Století Miroslava Zikmunda, které půjde do kin. V říjnu pak Zoom uvede rozšířenou třídílnou sérii. A kdyby náhodou někdo nevěděl, o koho jde, tak vězte že o člena cestovatelského dua Zikmund a Hanzelka.

Zaujal vás podzimní program skupiny Prima? Co si nenecháte ujít?

Foto: TV Prima

6 komentářů:

  1. a nova seria Ano, Sefe je kde? :-(

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem zvědavý na české obsazení Da Vinčiho démonů, viděl jsem ho v originále a tomu se prostě nic nevyrovná

    OdpovědětVymazat
  3. Až na ty české seriály to vypadá dobře, asi nejlíp z toho, co se na podzim nabízí.

    OdpovědětVymazat
  4. A Futurama poslední série nebude?

    OdpovědětVymazat
  5. Dejte nam Futuramu, Griffinovi a Agenti Shieldu.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.