neděle 17. srpna 2014

Návštěvnost kin: Expendables to projeli, nestačili na Želvy Ninja

Dlouho očekávaná testosteronová jízda Expendables 3 (recenze) dorazila do kin. Jenže do cesty se jim postavily Želvy Ninja a Postradatelní se tak museli poroučet se staženým ocasem.


Minulý týden ovládly Želvy Ninja kina. Byl to jejich první týden a lidé byli zvědaví na to, jak si partička zmutovaných želv povede. Tentokrát jim tržby spadly o skoro 57 % na 28,4 milionů dolarů, jenže žádný jiný film tolik peněz nezískal, takže Želvy Ninja zůstaly v čele.

Ani druhé místo nepatří novince, ale povedeným Strážcům Galaxie (recenze), kteří si odnášejí 24,74 milionů dolarů a celkově už mají na kontě skoro 419 milionů dolarů. Marvel opět nezklamal, má ve stáji další hit.

Ne, ne, Expendables se nedostali ani na poslední "medailovou" pozici. Na té sice skončila novinka, ale jiná a to akční komedie Falešní poldové. Recenze sice hodnotí velmi špatně, ale i tak diváci nechali v kasách 17,7 milionů dolarů.

Umírnění brutality svalovcům nepomohlo

Třetí Expendables jsou prvním filmem ze série, který nemá přístupnost R, ale PG-13 a není těžké odhadovat, že k tomu došlo proto, aby producenti dostali do kin i mladší diváky, ale pokud se podíváme na tržby, tak to moc nezabralo. Vlastně vůbec. Trojka si z premiéry odnáší 16,2 milionů dolarů. To je výrazně méně, než s čím začínala jednička (34,83 milionů) i dvojka (28,59 milionů dolarů).

Poslední novinka tohoto týdne sci-fi Dárce skončila na pátém místě. Začíná s nikterak oslnivými 12,76 miliony dolarů a náladu tvůrcům nespraví ani názory kritiků, které nejsou zrovna pochvalné.

O 55,5 % se snížily tržby katastrofickému V oku tornáda. Tentokrát diváci chtiví zuřících živlů zaplatili 7,72 milionů dolarů. Padesátimiliový film se šplhá k hranici 40 milionů na tržbách.

Tanečníci se příliš nevzchopili

Minulý víkend čtvrté místo, tento víkend sedmé, to jsou výsledky romantického dramatu Láska na kari, které odchází s 7,11 miliony dolarů.

5,32 milionů patří akční sci-fi Lucy, ve kterém řádí Scarlett Johansson a daří se jí, film už posbíral skoro 138 milionů dolarů. Rozpočet byl 40 milionů.

Další díl Let´s Dance začal na šestce, tentokrát je na devítce a utržil pouhých 2,7 milionů dolarů. Ale jelikož zabral zbytek světa, film má celkové tržby skoro 50 milionů. Poslední místo patří povedenému Chlapectví (recenze), které si polepšilo o tři příčky a získalo 2,15 milionů.

Konečně o další Sin City

Po dlouhém čekání se konečně dočkáme druhého dílu Sin City, které má premiéru příští týden. Druhou premiérou je dramatická podívaná Zůstaň se mnou o dívce, která bude muset volit mezi láskou a kariérou. Poslední novinkou je také drama, ale sportovní a to When the Game Stands Tall o americkém fotbalu.

2 komentářů:

  1. Jestli to nebude spíš tím že EX.3 se dali sosnout minimálně o 14 dní dříve před oficiální premiérou . Pro mě nejlepší díl z celé trilogie.

    OdpovědětVymazat
  2. Expendables pijí Českobudějovický Budvar :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.