středa 13. srpna 2014

Křižovatka smrti 4: Kývnul by Jackie Chan na pokračování akčně-komediální série?

Jedna z nejznámějších akčních hvězd z východu se rozpovídala o svých plánech.


Jackie Chan už není žádný mladík, je mu kulatých 60 let, ale do důchodu se mu rozhodně nechce. Natáčí jeden film za druhým a ve věku, kdy většina z nás bude skuhrat nad tím, jak nás berou záda a jak drahý je plyn, provádí kousky, které by nezvládli ani třicetiletí mladíci.

Jackie se nedávno dostal do pazour novinářů a fanoušků, kteří se ho vyptávali na různá témata. Například padla otázka, zda uvidíme pokračování klasiky Mistrův syn/Drunken Master (1978). Druhý díl se objevil v roce 1994 pod názvem Legenda o opilém mistrovi. Dějově sice film na jedničku úplně nenavazoval, ale je považován za pokračování. A o trojce se už mluví docela dlouho. To potvrdil i Jackie:

"O trojce mluvíme už dlouho, ale zatím nikdo nebyl schopný napsat scénář. V jedničce jsem se učil pít, bojovat, pít, bojovat a publikum to milovalo. Všichni se smáli. Ale pak jsem dospěl a uvědomil si, že jsem tím vysílal špatné poselství. Musel jsem tak natočit dvojku, abych divákům sdělil, aby nepili a nebojovali. Musel jsem to napravit. Pomalu se to během těch letech napravilo. A co trojka? Ve dvojce už jsem lidem sdělil, že nemají pít a nemají se rvát. A když jsem dělal Karate Kid s Jadenem Smithem, seděl jsem tam a uvědomil jsem si, že to je vlastně třetí Drunken Master. Stávám se mistrem. A Jaden se stává Jackie Chanem. Po Legendě o opilém mistrovi jsme si řekli, že je lepší přestat. Pokud tedy nevznikne lepší scénář. A k něčemu podobnému došlo i v případě Křižovatky smrti 4. Řekl jsem jim, že chci nejdříve vidět scénář. Nepotřebuji natočit Křižovatku smrti 4. Vy potřebujete natočit Křižovatka smrti 4. Ukažte mi scénář. Nechci natočit film s úděsným scénářem, jen proto, že chcete natočit další film."

Je tedy jasné, že Jackie nehodlá posvětit vznik titulů Drunken Master 3, ani Křižovatka smrti 4, pokud nebude spokojen se scénářem. A zrovna v případě Křižovatky smrti je to potřeba, protože třetí díl nebyl zrovna extra povedeným projektem. Na druhou stranu, je sice hezké, že Jackie věří tomu, že série Drunken Master má na lidi tak velký vliv, ale zase bychom z  toho nedělali něco, co by mělo mít hluboký filozofický podtext.

Který film Jackie Chana je váš nejoblíbenější?

1 komentářů:

  1. A co rytiri ze sanghaje a tenkrat na vychode tuto serii neplanujou ozivit tretim dilem :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.