čtvrtek 14. srpna 2014

Téma: Herci a režiséři, kteří si vzali život

Vydělávají více než slušné peníze, mají miliony fanoušků, navštěvují luxusní večírky, takže se zdá, že mají vše. Jenže ani tak někteří z nich nejsou šťastní a rozhodnout se sáhnout si na život. Před dvěma dny se svět dozvěděl nemilou zprávu, Robin Williams spáchal sebevraždu. Ale nebyl jediný.

Není tajemstvím, že dětské hvězdy dostávají psychicky pořádně zabrat. V mladém věku jsou obdivovány, milovány a na účet se jim valí velké peníze. To zní jako fajn věc, ale když jste ještě "cucáci", tak je možné, že se s tím nezvládnete vypořádat. Těžko říct, jestli do této skupiny patřil i Jonathan Brandis, který začal hrát už ve věku pěti let a stal se miláčkem publika, díky Nekonečnému příběhu 2 nebo seriálu Strážce moře. Byl natolik oblíbený, že musel mít tři bodyguardy, kteří odháněli dotěrné fanoušky. I to byla známka toho, že se mu profesně dařilo. Jenže ani to mu nezabránilo, aby se v listopadu roku 2003 oběsil. A ani jeho nejbližší přátelé netušili, proč se pro takový čin rozhodl.

SOUVISEJÍCÍ: TOP 5: NEJLEPŠÍ FILMY ROBINA WILLIAMSE - LEGENDÁRNÍ HEREC ZEMŘEL, ALE ZANECHAL PO SOBĚ SPOUSTU POVEDENÝCH FILMŮ

Důvod sebevraždy není znám ani u režiséra Tonyho Scotta (Top Gun), bratra Ridleyho Scotta. Ten v srpnu roku 2012 skočil z mostu v Los Angeles. Sice zanechal vzkaz pro svou rodinu a přátelé, ale v něm nevysvětlit, co bylo důvodem toho, proč spáchal sebevraždu. V jeho krvi ale byly objeveny stopy léků na spaní a antidepresiv.

Problémy s léky měla prý i legendární Marilyn Monroe. Právě barbituráty měly být příčinou jejího úmrtí. Sexsymbol byl nalezen mrtev v roce 1962, také v srpnu. Ovšem, její odchod ze světa je vděčným tématem pro milovníky různých konspirací. Vyrojily se spekulace, že její sebevražda byla nafingována, protože herečky se chtěli zbavit například členové klanu Kennedyových. Faktem je, že její smrt skutečně obestírá množství různých tajemství.

Taktéž překvapivá byla smrt mladého herce Lee Thompsona Younga, který se proslavil hlavně díky seriálu Rizzoli a Isles: Vraždy na pitevně. Toho, shodou okolností také v srpnu, našel jeho domácí v jeho bytě zastřeleného. Pro jeho blízké to byl velký šok, protože nikdo netušil, že se potýká s nějakými problémy, které by byly důvodem k tak drastickému kroku. Navíc herec nenechal ani žádný dopis, který by vysvětlil, proč se rozhodl spáchat sebevraždu.

Ještě jednou se vrátíme k dětským hercům. Mezi ně patřila i Dana Plato, která se proslavila díky seriálu Diff´rent Strokes. Jenže poté už se jí tolik nedařilo, objevovala se spíše v béčkových a možná až erotických projektech. Potýkala se také s nedostatkem financí, závislostí na alkoholu a drogách. Nakonec to byly právě léky, které byly příčinou její smrti. V květnu roku 1999 se jimi předávkovala. Ale to nebyla poslední tragédie v její rodině. O 11 let později se zavraždil i její syn Tyler Lambert. Ten se zastřelil v květnu 2010. Bylo mu 25 let. Jeho babička prohlásila, že měl problémy s drogami a alkoholem, ale další jeho blízcí poznamenali, že se nemohl smířit s odchodem své matky. Proto si tak měl vzít život těsně po výročí její smrti.

Která smrt herce/režiséra vás zasáhla nejvíce (nejen těch, kteří si vzali život sami)?

4 komentářů:

  1. Heath Ledger !!!
    Brittany Murphy

    OdpovědětVymazat
  2. S7evin : Ti ale nespáchali sebevraždu úmyslně. Spíš to byla nehoda.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to si nemyslím. Po Heathovi smrti byl nalezen deník. Tan má v držení Heathův otec a místní televizi poskytl jen krátké interview, kde zčásti popsal, co v něm je. O Ledgerovi bylo známo, že se do svých rolí příliš nořil a stával se svými postavami, ani tady tomu nebylo jinak. V deníku jsou podle otce podivné kresby a čmárance, kde Ledger popisuje své temné stavy jako Joker. Někde si velkými slovy načmáral slova „bye bye“

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.