úterý 8. července 2014

TV podzim 2014: Televize chystají seriály o vinařích, zvěrokruhu a Bastardech


Co se na nás na podzim přivalí z českých televizních stanic?
Léto sice teprve začalo, ale protože právě letní čas je v televizní branží víceméně hluchým obdobím, my už netrpělivě vyhlížíme českou podzimní televizní nabídku. A protože v naší zemi nikdo neumí držet jazyk za zuby, tak už teď o několika projektech, které se na obrazovky chystají, víme.

TV BARRANDOV


Bastardi (seriál)

Nechvalně proslulá trilogie Bastardi režiséra Tomáše Magnuska se stane první hranou dramatickou tvorbou televize Barrandov. Celkem má pomocí kompilace filmových scén, nevyužitých záběrů a dotáček vzniknout dvacetidílná série. A i když kvalita Bastardů byla pochybná, potkaly se tyto filmy s komerčním úspěchem, takže to od Barrandova není zrovna krok špatným směrem.

Stopy života (seriál)

Zdá se, že Barrandov pomalu v Magnuskovi našla svého dvorního režiséra, protože ten pro ni kromě Bastardů připravuje i šestnáct dílů seriálu Stopy života. Seriál se bude odehrávat z prostředí psychiatrické léčebny podle scénáře Jana Cimického.  Každá epizoda by se podle všeho měla točit kolem uzavřených příběhů různých pacientů. Jediným spojovacím prvkem budou životní osudy manželů a psychiatrů v podání Kateřiny Brožové a Marka Vašuta.

PRIMA


I Prima se rozhodla na diváckou obec zaútočit seriály. Zatímco už teď v létě úspěšně rozjela seriál Svatby v Benátkách a podle všeho připravuje novou řadu Ano, šéfe!, vrátit by se měla i vlajková loď Cesty domů. To ale podle všeho nejsou jediní "primácké" trumfy. Do vysílání se totiž chystá ještě jeden zbrusu nový seriál.

Vinaři (seriál)

Aby ten podzim na Primě nebyl jenom vztahový, tak si televize připravila i jednu komedii. A to konkrétně Vinaře, kteří už podle svého názvu napovídají, ohledně čeho nebo koho se bude projekt točit. Půjde o příběh vytížené manažerky, která s dětmi přijede na prázdniny na Moravu do vinařské vesnice za svým otcem. Vinařské téma zní pro naši krajinu dostatečně zajímavě, za scénářem nestojí žádní žabaři, hraje v tom Václav Postránecký a zavání to filmovými Bobulemi. Tak snad se zadaří. Dobrých seriálových komedií tu máme jako šafránu.

NOVA


Zatím nejzáhadnější je program televize Nova. Jistě, můžeme počítat s návratem úspěšného trojlístku Ulice-Ordinace-Doktoři. Ale co dál? Podle dosavadních zvyklostí Nova nasadí buď nový sitcom, nebo kriminálku. A zatím to spíše vypadá na tu kriminálku. Otázkou však je, jaká to bude. Rozpracované mají na Nově totiž hned tři.

Kriminálka Anděl 4 (seriál)

Zatím nejúspěšnější kriminálkou Novy zůstává ta z pražského Andělu. Není se tedy čemu divit, že se točí nové díly s novými hereckými posilami. Nasazení Kriminálky Anděl už letos na podzim je nejpravděpodobnější.

Expozitura 2

Úplně nereálný ale není ani start druhé řady povedené Expozitury. A to hlavně z toho důvodu, že se jedná o poměrně drahý projekt a takové se většinou prezentují v nejsilnějším inzertním období - na podzim. Nova navíc může odpremiérovat oba seriály současně, ale pravděpodobnější varianta je spárování jednoho z těchto titulů s další kriminální novinkou, kterou je...

Policie Modrava

Původně měl seriál vzniknout už před lety, ale Nova po natočení pilotu váhala. Jakmile se ale tento pilot po odvysílání setkal s úspěchem u diváků, objednala si celou sérii. Děj se bude točit kolem ambiciózní kriminalistky, která z velkého města přijíždí řešit zločiny na venkov.

Chart Show

Jak informoval už například slovenský server Mediaboom.sk, Nova ve spolupráci s Markízou chystá novou zábavnou show nazvanou Chart Show. Zatím se ví jen to, že pořad by měl vycházet podle německého vzoru a že ho má moderovat Adela Banášová. Kdy bude nasazen do vysílání a o co přesně půjde, zatím televize neprozradily.

ČESKÁ TELEVIZE


České televizi vyšla taktika s natáčením kvalitních českých seriálů. Například hity jako Případy 1. oddělení a První republika se přiští rok dočkají nových řad. A z čeho bude ČT skládat program letos na podzim? Možností má dost. A kromě novinek musí do programu "vecpat" i pokračování filmové série Nevinné lži, druhou řadu Cirkusu Bukowski a další díly ambiciózního projektu České století.

Kancl (komedie)

Asi největší vabank, do kterého se ČT pustila. Britský Kancl rozhodně nesedne všem především kvůli svému černému humoru. Ani americký Kancl nesedne všem. A podle mého bude tomu samému problému čelit i Česká televize, akorát ve velké míře. Jelikož se zakoupila licence, dá se očekávat, že postavy pojedou v zajetých kolejích od britských a amerických předchůdců. Pokud ve stejných kolejích pojede i humor, nevím, jak se mu podaří. I takové Čtvrté hvězdě po prvním díle padala sledovanost.

Neviditelní

Po hodně dlouhé době se ČT vrací ke tradici seriálů typu Návštěvníci, a to prostřednictvím seriálu o vodnících v Česku, který nese název Neviditelní. V seriálu se objeví například Jiří Bartoška nebo Jiří Langmajer

Život a doba soudce A.K.

Seriál o běžných soudních případech, který má jednoho společného jmenovatele - mladého soudce. V hlavní roli David Švehlík. Není však jisté, jestli právě tenhle seriál odpremiéruje ještě letos.

Vraždy v kruhu

Zato téměř jistá je premiéra nové kriminálky Vraždy v kruhu s vynikajícím Ivanem Trojanem v hlavní roli. Seriál bude sledovat osudy svérázného majora Holiny, který vyšetřuje nejrůznější vraždy. Každý mord je pak spojen s jedním znamením zvěrokruhu. 

Tak a to je zatím z dostupných informací o českém televizním podzimu vše.

Na který pořad jste zvědaví vy osobně? A která televize podle vás nabídne na podzim nejlepší program?

Foto: Česká televize, Nova, Prima, Barrandov TV






3 komentářů:

  1. Mně zní zajímavě všechny čtyři projekty ČT. Zbytek odpad, jako vždy.

    OdpovědětVymazat
  2. Pondělí až pátek 18:25: Ulice
    Úterý a čtvrtek 20:20: Ordinace v růžové zahradě 2
    Středa 20:20: Expozitura 2
    Pátek 20:20: Policie Modrava
    Sobota 20:20: Chart Show
    Neděle 20:20: Doktoři z počátků

    Mě by to tahle nevadilo ale asi to takhle nebude škoda. Jeden seriál asi půjde z kola ven. Nebo dva.

    OdpovědětVymazat
  3. a co Cirkus Bukowsky druhá řada ?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.