středa 16. července 2014

THOR: Marvel dělá z komiksového boha bohyni!


Co to znamená pro filmového Thora a Avengers?
Zatímco většina světa teď pochopitelně žije filmovým komiksovým universem, které nám servíruje jak Marvel, tak i DC Comics, nesmíme zapomínat ani na to, že tyto dvě společnosti jsou především komiksovými vydavatelstvími. Komiksy si žijí svým od filmů odděleným životem, i když občas poslouží jako inspirace pro hrané kolegy.

Včera se ale Marvel odhodlal k něčemu, co by se v blízké budoucnosti mohlo významně dotknout i filmového světa. A věřte nám, že krok Marvelu je hodně překvapivý. Komiksový svět je zvyklý na různé rebooty, úmrtí hlavních postav a jejich zmrtvýchvstání, alternativní linie i předávání superhrdinských identit někomu jinému. A právě ta poslední zmíněná varianta je i Thorův případ. Teď se ale podržte, novým Thorem bude žena!

Takhle bude vypadat nový Thor
Ano, přesně tak! Marvel se rozhodl, že v nové komiksové řadě už Thorovo kladivo Mjölnir Thora neuzná jako svého pána. Thor přestane být hodným té cti nosit svou mocnou zbraň. A namísto něj nastoupí nová ženská hrdinka, která očividně hodna Mjölniru bude. Říkáte si, že teď se bude muset změnit jméno komiksu? Chyba! Marvel přišel s vynikajícím řešením této situace. Nová hrdinka se bude jmenovat Thor. Přesně tak, mužské jméno přejde na ženu a pojede se dál, akorát předností hlavní postavy nebudou svaly ale ko...mpletní odvaha a houževnatost.


Je možné, že za tímto tahem stojí feministický tlak za více ženských superhrdinek. V takovém případě ale mohli marvelští tvůrci vymyslet postavu novou, ne měnit svou komiksovou ikonu. Tak jako tak už zbývá jenom čekat, jak se tento krok projeví na filmech. Není totiž vyloučeno, že po dokončení marvelovské fáze tři a vypršení kontraktu Chrise Hemswortha na ztvárnění Thora, může Thorovu zbroj obléct žena.

Jak se na tuto změnu díváte vy? Chtěli byste ve filmech vidět ženského Thora? 

7 komentářů:

  1. To si mohli vybrať aj menej maskulínnu postavu :D

    OdpovědětVymazat
  2. tak je to jasný http://www.duniaku.net/wp-content/uploads/2013/01/fanartexhibit-avengers-amber-heard-thor.jpg

    OdpovědětVymazat
  3. Uz se tesim na porno verzi,všemáti by mohla hrát treba Linse Kessler(koneckonců je to seveřanka) a ukazala by zlobivy dcerce jak by si mohla zas(o)loužit Mjölnir :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. No dává to smysl !!! V Avengers: Age of Ultron ma umřít nějaká postava, protože jich v budoucnosti bude hodně. A kdo zemře no určitě ne Captain America, Thor (kvůli trojkám), Iron man a Hulk jsou největší tahači celého filmu i přesto,že se zatím žádné filmy s nimi v budoucnosti nepřipravují. Takže zemře nejpravděpodobněji Hawkeye nebo Black Widow. Tá má dostat ve dvojce Avangers větší prostor takže by dávalo smysl kdyby zemřela. A teď si shrňme všechny postavy do trojky: Iron Man, Hulk, Captain America, Thor, Hawkeye, Scarlet witch, Qucksilver, Ant Man + možna Doctor Strange, Strážci Galaxie (zaporákem bude pravděpodobně Thanos takže se tam možná objeví). Je to 9+5 postav z toho jsou tam jenom dvě ženy. Takže nápad udělat z Thora ženu nezní tak špatně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Warmachine by možná mohl umřít, co jsem slyšel tak by měl být v Avengers 2

      Vymazat
  5. To teda bude riadna píčovina.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.