pondělí 21. července 2014

Star Wars: Episode VII - Je tohle zápletka dalšího dílu vesmírné opery?


AKTUALIZOVÁNO. KOHO BY SI MOHL ZAHRÁT NOVÁČEK JOHN BOYEGA? Objevily se zvěsti o příběhu sedmého dílu Hvězdných válek. POZOR, MOŽNÉ SPOILERY.


O dalším filmu ze série Star Wars už se nějaké zprávy na veřejnost dostaly. Týkaly se hlavně obsazení. Ale pokud jde o děj, tak toho moc nevíme. Ovšem nyní se na internetu objevila zápletka. Zatím nebyla ze strany LucasFilm/Disney potvrzena (ani vyvrácena), takže nevím, zda jde o oficiální příběh. Ovšem, informaci přinesl server Badass Digest, což je docela důvěryhodný zdroj.

A jak tedy zápletka zní:

"Představte si posuvný text. Poté, co skončí, kamera se zaměří na hvězdy. Ale místo kosmické lodi uvidíme... ruku, která se řítí vesmírem. Zraněnou ruku, která svírá světelný meč. Ruka přistane na pouštní planetě, kde ji najdou postavy, které se stanou našimi hrdiny. Jedním je Daisy Ridley. Dalším je John Boyega, který hraje někoho, kdo se snaží změnit svou životní cestu. Poznají světelný meč jako relikvii a rozhodnou se ho vrátit lidem, kterým náleží. Toto dobrodružství je vezme mimo jejich svět a potkají se s Hanem Solem a Chewbaccou, kteří už nelétají v lodi Millenium Falcon, ale stále jsou piloti. Han a Chewie si uvědomí, že meč patří Lukeovi a prozradí, že svého přítele neviděli už třicet let, od událostí v Návratu Jediho. Tak začne jejich výprava, během níž chtějí objevit ztraceného mistra Jedi. Mezitím na ledové planetě temné síly budují superzbraň, která není schopna zničit jen planety, ale rovnou celé sluneční systémy."

Vynořily se nové zprávy o tom, koho by měl ztvárnit John Boeyga. Měl by to být Stormtrooper, který se rozhodne dezertovat a spojit se s postavou, kterou si zahraje Daisy Ridley poté, co objeví ruku se světelným mečem (zřejmě patřící Lukeovi). Mimochodem, vypadá to, že pouští planeta, na které ruku najdou, nebude Tatooine, ale jiná planeta s podobným klimatem.

Upřímně řečeno nevíme, jaký z toho vlastně máme pocit. Na jedné straně je tu pár zajímavých informací, na té druhé děj až příliš silně připomíná to, co už jsme viděli. To sice nemusí být zákonitě špatná věc, ale v tomto případě bychom ocenili spíše svěží vítr, pokud jde o děj.

Jinak, objevily se dohady, že ona ruka je robotická (přece jen, lidské maso není stavěné na průlet atmosférou) a patří Lukeovi.

Nemůžeme si pomoci, ale máme pocit, že se ukáže, že jde tohle není oficiální děj. To snad brzy zjistíme.

Chtěli byste, aby šlo o reálnou zápletku nebo vám nevoní?

13 komentářů:

  1. Vobec sa mi to nepaci, dufam ze je to nejaky podvrh

    OdpovědětVymazat
  2. Náhodou mě se to líbí.
    Taky je to logické vysvětlení, když neovládli po vítězství Galaxii.
    Pěkný rozjezd příběhu s hledáním, ušetří si snad i přeplácanosti jako u SW1 hned od začátku.

    OdpovědětVymazat
  3. Takže Han miluje Leiu, ale svého švagra 30 let nevidí... To je famílie. Námětu se neděsím, spíš jen toho "supersilná zbraň". Minule ničili planety, teď soustavy, co příště? galaxii?

    OdpovědětVymazat
  4. Ako môže byť ruka robotická ... keď tú čo mu usekol darth vader bola jeho vlastná ? nechápem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jakou dostal ruku místo té useknuté? :D. Robotickou. A jelikož sedmá epizoda se odehrává po událostech v původní trilogii, tak možná Luke přišel i o tu robotickou :D.

      Vymazat
    2. Co když ruka useknutá v Empire Strikes Back putuje roky vesmírem i s puvodním (modrým) Lukovym mečem ?

      Vymazat
    3. A pak proletí atmosférou a neshoří? To nezní moc pravděpodobně.

      Vymazat
    4. Navíc by musela absolvovat přinejmenším dvojitý průlet atmosférou-nejdřív na Bespinu kde o ni při souboji v oblačném městě přišel a pak znovu na té další planetě.Což je vskutku velice nepravděpodobné nehledě na to že by musela být dávno v dost rozloženém stavu a příběh o tom jak Lukova ruka přes 30 let putovala vesmírem až ji někdo našel by byl jedním z nejkurioznějších :-).A jinak Jak v Impériu tak v Návratu je velice názorně zobrazeno že Luke dostal umělou robotickou protézu(což byla zároven důležitá symbolika jeho možné proměny v druhého Vadera.).

      Vymazat
  5. Mě se hlavně nelíbí ta superzbraň, předtím planety a teď soustavy... Lepší by byla nějaká normální zápletka bez superzbraní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A v další epizodě bude zbraň schopná ničit galaxie a v deváté zbraň schopná zničit celý vesmír. :D

      Vymazat
  6. Je to opravdu hodně zjednodušený popis zápletky, takhle by znělo blbě asi skoro všechno, ale je fakt, že to není moc originálni. Asi bych byla radši, kdyby to opravdu byl podvrh a vymysleli něco lepšího. Přece jenom, Star Wars mají víc co nabídnout než useknuté ruce, pouštní planety a hledání lidí.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.