pondělí 23. června 2014

The Interview: Nová komedie Setha Rogena a Jamese Franca naštvala vůdce Severní Koreje Kim Čong-una

Ne, že by se bylo čemu divit. Severní Korea není zrovna z nejtolerantnějších a námět filmu The Interview je docela provokativní.

Komedie The Interview se zaměřuje na Davea Skylarka (James Franco), který moderuje populární televizní show a jeho producenta Aarona (Seth Rogen). Jejich pořad je velmi oblíbený a dokonce i vůdce Severní Koreje mu fandí. To dvojici otevře cestu do jinak docela nepřístupné země a tak se tam chtějí vydat a udělat rozhovor s velkým vůdcem. Ale v tu chvíli zavětří šanci CIA a chce, aby dvojice spáchala na Kim Čong-una atentát.

Není asi překvapení, že Severní Korea není z filmu zrovna nadšená a veřejně ho odsoudila. A mluvčí Kim Čong-una se vyjádřil docela rázně:

"V příběhu je vidět speciální ironie, stejně tak jako ukazuje zoufalost americké vlády a americké společnosti. Film o atentátu na zahraničního vůdce odráží to, co Američané provedli v Afghánistánu, Íráku, Sýrii nebo na Ukrajině. A nezapomeňme na to, kdo zabil Kennedyho - Američané. Vlastně, Obama by měl být opatrný, pro případ, že by ho americká armáda také chtěla zabít."

My pochybujeme, že Franco s Rogenem chtěli natočit film, který by rozpoutal silnou politickou diskusi. Spíše bylo jejich záměrem mírně provokovat, jak je jejich zvykem, ale není překvapením, že Severní Korea to bere o něco vážněji, než by bylo zdrávo.

Na druhou stranu, mluvčí dodal, že velký vůdce se stejně asi na film podívá. Zřejmě ze studijních důvodů, a aby si potvrdil, že jsou ti Američané hodně ale hodně zlí a zkažení.

Film bude mít premiéru 30. října, tak doufejme, že z toho nebude incident mezinárodních rozměrů.

Myslíte, že je záhodno utahovat si i z osob jako je Kim Čong-un nebo není vhodné je provokovat?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.