sobota 21. června 2014

Star Wars: Episode VIII - J.J. Abrams na osmý díl nedohlédne, ale má šikovného nástupce

Pokud jste doufali, že si osmý díl Star Wars vezme na starosti J.J. Abrams, který aktuálně pracuje na sedmé epizodě, tak budete asi zklamaní. Alespoň na chvíli, protože jméno režiséra osmičky je příjemné překvapení.

Upřímně řečeno jsme vlastně ani neřešili jméno režiséra osmé epizody. Tak nějak jsme předpokládali, že to bude J.J. Abrams a nepočítali jsme s možností, že nebude mít na starost celou novou trilogii. Ale byli jsme hodně rychle vyvedeni z omylu.

Bylo totiž oznámeno, kdo je vyvoleným, který se o osmý díl postará. Je to, chvilka napětí, Rian Johnson. Pokud nejste extrémně filmofilové, tak se vám asi hned nevybaví jeho tvář, ale určitě znáte jeho práci. Můžeme zmínit například hitovku Looper, hodně působivou sci-fi z roku 2012. Režíroval také několik epizod Perníkového táty.

Právě Rian zajistí nejen režii, ale také se postará o scénář k filmu. Objevily se i zvěsti, že by měl režírovat také finální film z nové trilogie, ale to zatím potvrzeno nebylo.

Osmá epizoda je naplánována na rok 2017. Uvidíme, zda Johnson potvrdí svůj talent a zvládne i tak velký projekt.

Co říkáte, dobrá volba?

2 komentářů:

  1. Já naopak vždycky doufal, v to aby každý díl nové trilogie dostal do pácu jiný jedinečný režisér a vznikl tak různorodý vizionářský mix. Jsem rád, že se mi toto přání zatím víceméně plní.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem hlavně rád že Lucas je jen pomocný konzultant a ne režisér :) Johnson je dobrá volba, Looper se mi líbil. Doufám že nevezmou dalšího režiséra který byl v minulosti označovaný za perspektivního ( M. Night Shyamalan ) :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.