pondělí 30. června 2014

Planet Hulk: Co si myslí představitel zeleného řvouna Mark Ruffalo o filmové verzi oblíbené komiksové zápletky?

Byl by pro nebo si myslí, že hraná verze Planet Hulk není to pravé ořechové?


Pokud jde o příběhové linie fanoušky milovaného zelenáče Hulka, tak Planet Hulk patří k těm nejoblíbenějším. Začala v roce 2006 a její zápletka se točila kolem toho, že někteří ze superhrdinů věřili, že je Hulk příliš nebezpečný a tak ho vyslali hluboko do vesmíru. Hulk skončil na neznámé planetě, kde byl zajat a byl nucen bojovat v aréně. Jeho plánem ale bylo získat svobodu, porazit vládce, který si říká Red King, vrátit se na Zemi a pomstít se těm, kteří se ho zbavili.

V roce 2010 se objevila celovečerní animovaná verze, která u nás byla distribuována pod názvem Hulka na neznáme planetě a docela se povedla. Ale začalo se také spekulovat o tom, že by mohl vzniknout hraný film.

Joss Whedon to sice označil za nesmysl, ale spekulace to neutnulo. Na Planetu Hulk byl tázán i Mark Ruffalo, který Hulka aktuálně ztvárňuje. Ani jeho vyjádření nezní příliš nadějně:

"Planet Hulk? Nemyslím, že je to zrovna teď cesta, po které se vydat. Domnívám se, že potřebujete více Bannera. V téhle věci je celou dobu jen v podobě Hulka a na jiné planetě bojuje s dalšími gladiátory."

No právě, to je to, co se nám líbí. Ale Mark je zřejmě jiného názoru a věří, že publikum touží po větším prostoru pro lidské alterego Hulka v podobě Bruce Bannera. Souhlasíte s ním nebo se přikláníte k našemu názoru, že se dá bez Bannera klidně obejít (alespoň v případě Planet Hulk)?

5 komentářů:

  1. No je to logické. Z jeho pohledu by se mu to moc nevyplatilo. V předloze se Banner vyskytuje jenom minimálně, takže by si asi moc nevydělal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dnes se i CGI postavy hrají normálně herci, takže o tom to určitě není

      Vymazat
  2. V Avengers zaujal Hulk právě tím, jak k němu Ruffalo přistoupil. Bylo to velmi lidské. Proto víc Bannera.

    OdpovědětVymazat
  3. Planet Hulk byl úžasný komiks a animák, ale hraný film určitě ne. Aby to bylo správně epické, musel by končit špatně jako v komiksu vyvrcholilo by to ve World War Hulk. Což by vedlo k válce proti lidem - a boj proti lidem byl jedním z důvodů, proč první dva Hulkové nijak dobře nedopadli.
    Hulka mám hodně ráda a doufám, že solovku dostane. (Přesněji - těším se na to jak blázen!!) Ale at vymyslí něco nového, ty konspirace s Planet Hulk už jsou docela ohrané. Jsem ráda, že to nikdo z potenciálních tvůrců nebere vážně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo říká, že příběh nemohou trochu přepsat ? Iron Man 3 nebyl vůbec podle komiksu, vybrali z něj jen pár pojmů. Cap 2 také vybral jenom základní zápletku, tak proč by nemohli překopat i Planet Hulk ? Hulk by byl vystřelen do vesmíru nějakým nepřítelem např. Leaderem, bojoval by v aréně a vyhrál si tak cestu domů. Tohle sice zní trochu divně, ale po pořádné úvaze by se to dalo dobře obměnit. Planetě Hulk navíc nasvědčují tyto věci : Kronané ( Thor 2 ) a Sakaarané ( Strážci Galaxie ). Nemusí být nutně ve fázi 3, ale do čtvrté by tento příběh nacpat mohli. Přeci jen se nejedná o sólovku, ale o týmovku Hulka a gladiátorů.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.