neděle 22. června 2014

Návštěvnost kin: Pokračování "černošské" komedie v čele, Jump Street stále boduje a novinka Clinta Eastwooda neosnila

Minulý týden zabodovala komedie 22 Jump Street, která obsadilo první místo. Ve druhém týdnu svou pozici neobhájila, ale rozhodně se nemá za co stydět. To muzikálová podívaná Clinta Eastwooda rekordy lámat nebude.

Na první místo se vyšplhala novinka Think Like a Man Too, která cíli především na afroamerické publikum. Hodnocení projektu není zrovna oslavné, ale to nebránilo lidem, aby usedli v sálech kin a nechali v kasách pěkných 30 milionů dolarů. Film stál pouze 24 milionů. Je ale nutné poznamenat, že první díl začínal s 33,64 miliony.

Stříbrná pozice patří zmíněné komedii 22 Jump Street, která si tentokrát odnesla 29 milionů dolarů, což znamená pokles tržeb o více než 49 % od minulého týdne, ale pořád je to velice slušná částka.

Na trojce poletuje animáč Jak vycvičit draka 2, který se chlubí nejen skvělými recenzemi, ale také relativně slušnými výdělky (i když s ohledem na kvalitu a úspěch jedničky by se dalo čekat asi více). Rychle se blíží k hranici 132 milionům dolarů celosvětově. O víkendu si z amerických kin film odnesl 25,3 milionů.

Angie a Tomík

Až čtvrté místo a 13,52 milionů dolarů, to jsou výsledky novinky Clinta Eastwooda Jersey Boys a radost tvůrcům neudělají asi ani recenze, které nejsou zrovna pochvalné.

Angelina Jolie a její Zloba - Královna černé magie se usídlily na pátém místě, za které jim patří 13,01 milionů dolarů. Prozatímní tržby jsou 521,58 milionů dolarů.

To vědeckofantastická novinka Toma Cruise Na hraně zítřka si může o takových částkách zatím nechat jen zdát a to i přes fakt, že se novinářům i divákům líbí. Se započtením tržba z toho víkendu ve výši 10,34 milionů se dostáváme k částce někde kolem 255,51 milionů.

Godzilla na chvostu

Ne úplně klasická romantická podívaná Hvězdy nám nepřály klesla z páté příčky na sedmou a získala 8,6 milionů dolarů.

6,2 milionů, tolik diváci zaplatili za to, aby měli možnost zhlédnout aktuální film ze série X-Men: Budoucí minulost.

 O jednu příčku si polepšila komedie Chef, které patří 1,85 milionů dolarů a deváté místo a na konci je Godzilla s 1,82 miliony.

Všichni se bojí Transformerů

O příštím víkendu se američtí diváci dočkají jen jediné novinky v širší distribuci a to Transformers: Zánik. Nikdo jiný zřejmě neměl dost odvahy poměřit síly s Bayovými megaroboty.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.