neděle 29. června 2014

Návštěvnost kin: Podle novinářů jsou noví Transformers propadákem, ale divákům je to fuk, do kin se hrnou ve velkém

V kinech začali řádit obří roboti ve čtvrtém dílu série Transformers. A přestože jsou recenze dost negativní, tak se peníze kutálejí jedna radost.


Transformers: Zánik jsou nejhůře hodnoceným dílem z celé série, ale paradoxně se chlubí druhým nejlepším premiérovým víkendem. Začali totiž se sto miliony dolarů. Předběhla je jen Pomsta poražených s téměř 109 miliony dolarů. Zřejmě tu platí pravidlo, že špatné díly si vedou lépe než ty dobré. Noví Transformers už mimochodem stačili posbírat více než 300 milionů z celého světa. Publikum se zřejmě netrápilo výtkami, které na adresu film zaznívají - přepálená stopáž (165 minut), nic moc herecké výkony (až na Wahlberga a Tucciho) a nedopečený scénář, ke štěstí spoustě lidí stačí, že vizuálně jde opět o hodně monumentální podívanou.

Film na druhém místě, akční komedie 22 Jump Street se musela spokojit s výrazně nižšími tržbami a to konkrétně 15,4 miliony dolarů. Ale dalo se čekat, že na ostatní projekty zbudou po útoku Transformerů na kina jen "drobné".  

Velmi povedené pokračování animáku Jak vycvičit draka poletuje na třetím místě s 13,1 miliony dolarů a zatím má na kontě celkem 202 milionů dolarů.

Angie se páté místo líbí

Komedie určená především pro afroamerické publikum Think Like a Man Too je na čtvrtém místě, k čemuž bylo potřeba získat od diváků 10,4 miliony dolarů.

Stejně jako minulý týden, i tento víkend skončila Zloba - Královna černé magie na pátém místě. A to i přes fakt, že tržby filmu klesly o 36,2 % na 8,24 milionů dolarů.

O dvě místa spadl nový projekt Clinta Eastwooda Jersey Boys, který tentokrát stačil jen na 7,61 milionů dolarů. Tenhle projekt Clintovi prostě příliš nevyšel. Recenze nic moc a zisky jsou na tom podobně.

Něco pro romantiky i pro fanoušky sci-fi

5,21 milionů patří sci-fi Na hraně zítřka. Film má tu smůlu, že je sice povedený, ale ani kvalita mu nezaručila finanční úspěch. Celkové tržby jsou 302,46 milionů dolarů při rozpočtu 155 milionů. Pokud budeme aplikovat pravidlo, že 2x až 2,5x rozpočtu se považuje za úspěch, tak na tom není projekt úplně nejlépe.

Ne úplně veselá, ale o to působivější romantická záležitost Hvězdy nám nepřály, skončila na osmém místě a odnáší si 4,8 milionů dolarů.

Další sci-fi, které figuruje v desítce nejvýdělečnějších filmů, je další díl ze série X-Men, tentokrát s přídomkem Budoucí minulost. Ten stačil na 3,3 miliony dolarů. A poslední je chválená komedie Chef s 1,65 miliony.

Rozmanité trio

Příští víkend se američtí diváci mohou těšit na tři tematicky dost odlišné projekty. Naděje vkládáme do hororu Chraň nás od zlého režiséra Scotta Derricksona, který stojí za povedeným Sinisterem.

Ti, co fandí sci-fi, by mohli vyzkoušet film Earth to Echo. Dosavadní recenze jsou vcelku pozitivní. A nakonec je tu komedie Tammy, která je režisérským debutem herce jménem Ben Falcone.

1 komentářů:

  1. Muj nazor je ze je to asi nejlepsi dil od TF filmu jak pribehove tak celkove... a Lockdown asi nejlepsi zaporak od TF filmu byl jsem na tom 2x nejdriv na 3D a hned sem musel sceknout i v 2D a tomuhle dilu sem fakt musel dat 5 hvezdicek...jinak novinari pokazdy hatujou TF nwm proc kdyz se jim to nelibi tak at na to nechodi a nechaj to hodnotit fanousky TF

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.