neděle 1. června 2014

Návštěvnost kin: Angelina Jolie čarovala, její fantasy novince patří první místo

Protože X-Men: Budoucí minulost (recenze) platí za velehit, s napětím se očekávalo, zda se Angelině Jolie a její novince Zloba - Královna černé magie podaří komiksovou pecku sesadit z trůnu. Bez ohledu na průměrná hodnocení to zvládla.

Zloba - Královna černé magie není úplně chválená, ale Angelinu může těšit, že hromada recenzí zmiňuje, že je to právě ona, kdo je hlavním kladem nové pohádky od společnosti Disney. Ale i přes fakt, že hodnocení nejsou vysoká, tak se film dostal na první příčku s pěknými 70 miliony dolarů. Ze zahraničí se pak přikutálelo dalších 100,6 milionů dolarů.

X-Meni klesli o jednu příčku na druhé místo a tržby se jim snížily o 64,1 procent na 32,6 milionů dolarů. To je docela velký pád, ale zase útěchou je to, že celkové tržby jsou zatím na 500,2 milionech dolarů.

Ani druhá novinka, komedie Všechny cesty vedou do hrobu, si nevede špatně. Premiérové tržby jsou 17,07 milionů dolarů a to je s ohledem na to, že má film přístupnost R a kritici dali projektu pořádně za uši, docela slušný začátek.

Godzilla řve stále dost hlasitě

Bramborovou medaili si vykřičela Godzilla (recenze), která zaujala docela slušné množství diváků, kteří "vyplázli" 12,3 milionů dolarů za šanci podívat se na americkou variaci na japonskou monster klasiku.

Ze trojky na pětku slétla nová komedie Adama Sandlera Blended, ve které si potřetí zahrál s Drew Barrymore. A očividně nejde o tak působivou podívanou jako 50x a stále poprvé. 8,43 milionů dolarů.

7,72 milionů patří v Americe opěvované komedii Sousedi (recenze), která se ale například v Čechách netěší až tak vřelému přijetí. Ani my jsme z ní nebyli úplně unešení (ale ani zklamaní).

Spider-Man ne a ne vyklidit pole

Už pět týdnů okupuje elitní desítku nejvýdělečnějších filmů druhý díl Amazing Spider-Mana (recenze) a tentokrát si odnesl 3,78 milionů dolarů. Celkem už má 690 milionů dolarů.

3,7 milionů dolarů patří sportovní podívané Million Dollar Arm, které si připisuje 3,7 milionů dolarů a chlubí se docela dobrými recenzemi.

Dva melouny si odnáší komedie Jona Favreaua Chef a naopak dva melouny uvidíte v komedii Jedna za všechny, která utržila 1,43 milionů dolarů.

Tom Cruise a jeho velkolepé sci-fi

Příští týden se mohou diváci těšit na vědecko-fantastickou podívanou Na hraně zítřka, která je podle recenzí povedeným kouskem. Fanoušci romantických záležitostí také nepřijdou zkrátka, je přichystán film Hvězdy nám nepřály, který je podle prvních hodnocení docela fajn.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.