sobota 21. června 2014

Kráska týdne: Maggie Q - Vypadá jako za groš kudla, ale zvládla by vám nakopat zadek. Všiml si toho i Jackie Chan

Maggie Q se proslavila hlavně akčními rolemi. Ale je známá také tím, že je velkou bojovnicí za práva zvířat. A navíc okouzlila Jackieho Chana.

Maggie se narodila v květnu roku 1979 na Havaji. Zatímco její matka má vietnamské kořeny, otec polsko-irské. Její rodiče se setkali během Vietnamské války, kdy byl její otec převelen právě tam. Maggie má další čtyři sourozence.

Už na střední škole, kdy se většina z nás potýká se záplavou pupínků, nebyla Maggie žádná šeredka. Dokonce zvítězila v anketě o nejlepší tělo. Možná i to ji motivovalo k tomu, aby vyzkoušela dráhu modelky. V sedmnácti letech se kariéře "ramínka na oblečení" začala věnovat v Tokiu, následovala Tchaj-pej nebo Hongkong. Ovšem, nebylo to pro ni lehké. Do Tokia dorazila s dvaceti dolary v kapse a s tím, že neovládala jazyk. Nakonec ale měla štěstí, prosadila se. A navíc si jí během jejího působení v Hongkongu všimnul Jackie Chan, který v ní viděl potenciál akční hvězdy. Proto si ji vzal pod ochranná křídla a intenzivně ji trénoval v bojových uměních, i profesionalitě na place. Také jí vtloukal do hlavy, že si má kaskadérské kousky dělat sama.

A děvče to bylo šikovné. Ze slečny, která se dle svých vlastních slov, nebyla schopná dotknout se prstů na noze rukama, se vyklubal akční talent. V roce 1998 se odehrál její v debut v úspěšném televizním filmu House of Dragon, následoval film Model from Hell a poté se objevila v akčním sci-fi Ocelový mumraj. Její výkon zaujal Jackieho natolik, že si ji vyžádal pro film Manhattan Midnight a Křižovatka smrti 2. Následně se blýskla v povedené akční podívané Vyvolené a s Jackiem se znovu setkala během natáčení Cesta kolem světa za 80 dní.

Maggie si čím dál více začal všímat i Hollywood, takže se v následujících letech předvedla v Mission: Impossible III, zmlátila Bruce Willise v Smrtonosné pasti 4.0 a srandu si ze sebe udělala v komedii Skóruj!. Do Hongkongu se vrátila kvůli roli v historické akční podívané Tři království: Vzkříšení draka, ale zase brzy kmitala zpět do USA, kde natočila thriller Podvod.

V roce 2010 pak získala hlavní roli ve skvělém špionážním seriálu Nikita (recenze). Díky tomu se stala teprve druhou asijskoamerickou herečkou v hlavní roli amerického dramatického seriálu (první byla Anna May Wong). V tomto roce se pak Maggie objevila ve filmu Divergence (a ukáže se i v pokračování) a brzy ji uvidíme také v seriálu Stalker.

Kromě toho ji také dobře znají fanoušci videoher a to díky Need for Speed: Undercover.

Ve volném čase se Maggie věnuje hlavně boji za práva zvířat, je členkou organizace PETA a propaguje také vegetariánství (i když pár lidí jistě při pohledu na její velmi štíhlou postavu napadne, že by jí pořádný steak jednou za čas neuškodil). Právě pro tuto organizaci se nechala nafotit nahá obklopená chilli papričkami. Byla to právě ona, která docílila toho, že během natáčení Tří království nebyla použita ani jedna pravá kožešina. Zatím jejím posledním známým partnerem byl herec Daniel Wu. Seznámili se během natáčení Vyvolených.

Který projekt Maggie je váš oblíbený? Sedí vám více v záporných nebo kladných rolích?











6 komentářů:

  1. Nikita je síce peknučka, ale jej partáčka "alex udinov" bola ešte viac :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Však i ona se dočká vlastní ho článku :))

    OdpovědětVymazat
  3. vychrtlá a krásy moc nepobrala, je to jakýsi mongol :D zadek by chlapovi nenakopala ani omylem, do té strcit a pada k zemi lol

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná a velmi talentovaná herečka : ), objevila jsem ji díky Nikitě a od té doby patří mezi mé nejoblíbenější herečky, tak moc děkuju za článek, potěšil. Sice jsem se nedozvěděla nic nového, protože o ni a seriálu Nikita sama vedu blog, ale i tak jsem moc ráda, že jste se ji tu věnovali, protože u nás se podle mě o ní bohužel moc nepíše a vypadá to, že ani úžasnou Nikitu tu příliš lidí nezaregistrovalo :(

    OdpovědětVymazat
  5. Mne osobne teda prijde tezce nezajimava, mozan na par fotkach snad, ale treba na drueh od shora je to vylozene strasna.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.