pátek 27. června 2014

Hvězdy našeho mládí: Co dělají a jak vypadají herci ze seriálu Odpadlík

Kdo z nás byl neznal vlasatého svalovce, který býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích... však víte, jak to pokračuje. Reno Raines v podání Lorenza Lamase býval hrdinou našeho mládí. A je na čase podívat se, co je s ním teď.

Akční seriál Odpadlík se začal vysílat 19. září 1992 a závěrečná epizoda se na obrazovkách objevila 4. dubna 1997. Seriál se dočkal pěti řad a celkem 110 dílů. Jeho duchovním otcem byl Stephen J. Cannell, který si v Odpadlíkovi zahrál roli hlavního záporáka.

Odpadlík byl úspěšným projektem, takže se začalo uvažovat i o spin-offu. Na ten odkazovala závěrečná epizoda druhé řady, která představila hlavního hrdinu odbočkové série Carricka O´Quinna v podání Dona Michaela Paula. Ale z plánu nakonec sešlo a spin-off nikdy nevznikl.

Lorenzo Lamas/Reno Raines

Lorenzo byl relativně známý už před natáčením Odpadlíka a to díky seriálu Síla rodu, který spadal do žánru takzvaných "mýdlových oper". I když všímaví diváci ho mohli zaznamenat už dříve díky malé roli v legendárním muzikálu Pomáda. Síla rodu mu přinesla slušnou pozornost, byl jediným hercem, který se objevil ve všech 227 epizodách a byl nominován na dvě ceny Soap Opera Digest Awards a dokonce na Zlatý glóbus. Ovšem o pár let později (konkrétně v roce 1984) byl pro změnu nominován na Zlatou malinu za svůj výkon ve filmu Body Rock. Pro film Lamas nazpíval také píseň nazvanou Fools Like Me, která se probojovala do hitparády Billboard Hot 100. V devadesátých letech se Lamas rozhodl, že vyzkouší kariéru akční hvězdy, což se s ohledem na jeho znalosti bojových umění jevilo jako dobrá volba. Nejdříve se objevoval v laciných béčkových akčňácích, ale v roce 1992 se stal hlavní hvězdou seriálu Odpadlík, který se vysílal ve více než sto zemích a udělal z něj hvězdu. Sedm let po konce seriálu se mu naskytla další šance zahrát si v mýdlové opeře, tentokrát v Báječní a bohatí, kde se objevoval od roku 2004 do roku 2007. Poté se vrhl na dráhu divadelního herce, vydělával si i reklamami a vidět jsme ho mohli také v "klenotu" Megažralok vs. obří chobotnice (2009). V soukromém životě je Lorenzo velký lamač srdcí (a plátce alimentů), byl ženatý 5x a má šest dětí.

Branscombe Richmond/Bobby Sixkiller

Branscombův otec je herec a kaskadér a tak se jeho synek rozhodl vydat na stejnou dráhu. Jeho prvním výraznějším úspěchem bylo účinkování ve všech deseti epizodách seriálu Hawaiin Heat (1984), kde si zahrál policistu, ale projekt byl zrušen, protože nedokázal čelit konkurenci v podobě Dallasu. O dva roky herec opět ztvárnil policistu a to ve třináctidílném seriálu Heart of the City, ale ani ten neobstál proti silné konkurenci a byl zrušen. A tak si Richmond musel počkat na větší průlom až do roku 1992, kdy získal roli v seriálu Odpadlík. Ztvárnil lovce odměn Bobbyho Sixkillera. Zahrál si i v pilotní epizodě projektu Magnum, ale jeho postava byla přeobsazena, ale i tak se v seriálu objevoval v rolích různých záporáků. Bobby Sixkiller je hercova nejznámější práce, ale pozorní diváci ho jistě zaznamenali v několika filmech. Mihl se ve slušném počtu hitů. Byl to například Batman se vrací (1992), Kopačky (2008) nebo Surfařka (2011). O něco větší part měl v titulu Král Škorpión (2002), kde si zahrál bratra hlavního hrdiny v podání Dwaynea Johnsona, se kterým se znovu potkal při natáčení Cesty na tajuplný ostrov 2. V roce 2003 byl uveden do Motorcycle Hall of Fame.

Kathleen Kinmont/Cheyenne Phillips

Kathleen je dcerou herečky Abby Dalton, která si zahrála v seriálu Síla rodu matku postavy, kterou ztvárnil Lorenzo Lamas. Kathleen se proslavila především díky rolím v různých hororech (Halloween 4: Návrat Michaela Meyerse nebo Nevěsta Re-Animatora). Objevovala se také v seriálech (Dallas, Pobřežní hlídka), až nakonec v roce 1992 získala hlavní ženskou roli v Odpadlíkovi. Díky němu se také sblížila s Lamasem a stala se jeho třetí ženou. Ovšem v závěrečné řadě Odpadlíka se neobjevila. Podle některých zvěstí musela odejít, protože měla ne příliš pěkné komentáře na adresu herečky Shauny Sand, která si v Odpadlíkovi také zahrála a později se stala čtvrtou Lamasovou manželkou. Aktuálně se Kathleen věnuje herectví spíše okrajově, fušuje do režie a občas si střihne i roli kameramanky. Kromě toho také fotí, vydává videa věnovaná józe a působí jako novinářka (pro The Huffington Post psala články věnované tématice rozvodů).

Sandra Dee Robinson/Sandy Caruthers

Na dvanáct epizod závěrečné řady Odpadlíka se hlavní ženské role ujala Sandra Dee Robinson. Ta se v roce 1985 stala Miss Pennsylvania. Vítězství v soutěži krásy se stalo jejím odrazovým můstkem do různých mýdlových oper (Another World, Báječní a bohatí). Poté se na chvíli objevila v Odpadlíkovi a následně se znovu vrhla do světa mýdlových oper s General Hospital a Tak jde čas. Ovšem, menší role měla i v zajímavějších projektech (Dva a půl chlapa, Kriminálka Miami). Sandra také působí v rádiu, kde má různé pořady, je motivačním řečníkem a založila školící centrum pro oblast médií nazvané Charisma on Camera. Sandra je vdaná a žije v Kalifornii.

Stephen J. Cannell/Donald "Dutch" Dixon

Stephen sice nebyl v první řadě herec, byl spíše spisovatel a producent, ale občas udělal výjimku. Tou se stal i seriál Odpadlík, za kterým stál nejen jako duchovní otec, ale ztvárnil v něm i ústředního padoucha. Poté, co získal titul z vysoké školy (z žurnalistiky), tak chvíli pracoval ve firmě svého otce, která se zabývala interiérovým designem, ale v roce 1968 se mu podařilo prodat scénář Universalu (k seriálu It Takes a Thief) a tak se vrhl na dráhu autora. Psal například pro seriál Columbo a další hity. Byl také tvůrcem nebo spolutvůrcem více než čtyřiceti dalších televizních projektů (A-Team, Jump Street 21). Sám napsal scénáře k přibližně 450 epizodám různých seriálů a produkoval jich kolem 1 500. V roce 1979 založil vlastní produkční společnost Stephen J. Cannell Productions. Svou pozornost tak soustředil hlavně na produkci. V roce 1995 se začal intenzivně věnovat psaní románů, stačil jich napsat 18. V roce 2009 se objevil v dokumentu Dislecksia: The Movie. Sám totiž v dětství dyslexií trpěl. O rok později produkoval filmovou verzi svého seriálu A-Team. Stephen se oženil se svou láskou ze střední školou Marcii už v roce 1964, žili spolu až do roku 2010, kdy Stephen zemřel (na komplikace spojené s nádorem). Narodily se jim čtyři děti, dvě dcery a dva synové. Jejich syn Derek ale zemřel v 15ti letech. Stephen za svou kariéru posbíral nespočet prestižních cen.

Sledovali jste Odpadlíka? Jak na něj vzpomínáte?

2 komentářů:

  1. Tak toto bol jeden z mojich absolútne najobľúbenejších seriálov, super klasika, miloval som ho.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ja vim,ze Odpadlik byl hodne sledovany,ale me nic nerikal,stejne tak i Walker Texas. Ja radsi sledoval 90210, Vrazedne pobrezi, Melrose, Baywatch, Xena a jine. Ale prvni dva zminene mi nic nerikaly,ale nikomu to neberu. Ale jinak to byly fajn casy a doba ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.