pátek 13. června 2014

Hvězdy našeho mládí: Co dělají a jak vypadají herci ze seriálu Ženatý se závazky?

Sitcom Ženatý se závazky nás nejdříve zaskočil tím, jak nekorektní a rázný byl, ale stačila chvíle a přišli jsme tomu na chuť. Vždyť příběhy nekompromisní chicagské rodinky byly prostě neodolatelné a jejich vzájemné pošťuchování nás skvěle pobavilo. A co dělají představitelé hlavních rolí 17 let po konci natáčení?

Seriál Ženatý se závazky vzešel z hlav Rona Leavitta a Michaela G. Moye a jeho domovskou stanicí se stal FOX. Tam sitcom vydržel celých 11 řad a obsahoval celkově 259 epizod. Vysílání začalo 5.dubna 1987 a poslední epizoda se objevila 9.června 1997. Legendární song, který jsme slýchali ve znělce je dílem Sammyho Cahna a Jimmyho Van Hausena, jmenuje se Love and Marriage a nazpíval ho legendární Frank Sinatra.

Ed O´Neill (Al Bunda)
Úspěch Ženatý se závazky byl natolik velký, že reálně hrozilo, že jeho herci se ze stínu projektu nevymaní a sitcom zůstane jejich největší chloubou. Ale v případě Eda je tomu jinak. Několik let po konci natáčení Ženatý se závazky se zdálo, že jeho osudem se stanou menší role ve filmech (Sběratel kostí) a občasné hostování v televizních seriálech (Západní křídlo). Sice získal jednu z hlavních rolí v seriálu Dragnet, ale ten byl během druhé řady zrušen. Ovšem v roce 2009 se na něj opět usmálo štěstí. Stal se představitelem Jaye Pritchetta v sitcomu Taková moderní rodinka. A zatímco za Ženatý se závazky byl nominován na dva Zlaté Glóby, za Takovou moderní rodinku získal tři nominace na Emmy a odnesl si tři ceny Screen Actors Guild Awards. Od roku 1986 je Ed ženatý s herečkou Catherine Rusoff, v roce 1989 se rozhodli žít odděleně, ale o čtyři roky později se k sobě vrátili. Mají spolu dvě děti. Mimochodem, Ed trénuje už více než dvacet let bojové umění Jiu-Jitsu a v roce 2007 obdržel černý pásek, což považuje za svůj největší životní úspěch hned po dětech.

Katey Sagal (Peggy Bundová)
Představitelka upištěné Peggy s typickým zrzavým hárem a neodolatelnou chůzí Katey Sagal se po konci Ženatý se závazky soustředila spíše na televizní projekty. V roce 1999 začala namlouvat roli Leely ve skvělém animovaném projektu od tvůrce Simpsonových Matta Groeninga Futurama a mihla se ve Ztracených nebo v Glee. V roce 2008 byla obsazena do seriálu Zákony gangu a představila se v roli, které rozhodně nemá komediální kořeny. A zaujala, v roce 2011 obdržela Zlatý Glóbus. Aktuální novinkou je, že se herečka přidala k obsazení Ladíme 2. Katey je od roku 2004 vdaná za Kurta Suttera, který je tvůrcem právě Zákonů gangu. V roce 2007 se páru narodila dcera.

Christina Applegate (Kelly Bundová)
Z celého obsazení Ženatý se závazky se právě Christině podařilo vybudovat si nejpůsobivější filmovou kariéru. Po ukončení sitcomu se začala docela často objevovat ve filmech (Mars útočí, Big Hit, Maffióso) a nepřekvapivě šlo hlavně o komedie. V roce 1998 získala jednu z hlavních rolí v seriálu Jesse, za svůj výkon se dočkala chvály od kritiků a nominací na několik cen, včetně té na Zlatý Glóbus. Projekt byl ale ukončen v roce 2000. Christina dál svou pozornost dělila mezi filmy (Prostě sexy, Přežít Vánoce, Zprávař: Příběh Rona Burgundyho, Týden bez závazků) a televizi. Zahrála si například v Přátelích jednu ze sester Rachel a za svůj výkon získala dokonce cenu Emmy. Christina se také intenzivně věnuje divadlu, v roce 2005 byla dokonce nominována na prestižní cenu Tony. A aby předvedla, že má talent na hromadu věcí, tak zkouší i zpěv. Byla například jednou ze zakládajících členek skupiny Pussycat Dolls. Od roku 2009 (v tomto roce byla mimochodem uvedena v žebříčku nejkrásnějších lidí časopisu People) je ve vztahu s hudebníkem Martym LeNoble, v roce 2011 se jim narodila dcera, od dva roky později se vzali.

David Faustino (Bud Bunda)
Představitel mužského pokračovatele rodu Bundových, David Faustino, nemá na kontě žádný větší úspěch než Ženatý se závazky. Zahrál si pár vedlejších rolí v seriálech jako Akta X, Vincentův svět nebo The Bernie Mac Show, objevil se jako hostující porotce v reality show Pekelná kuchyně a byl soutěžícím v další reality show Celebrity Boot Camp. Zahrál si i v seriálu Taková moderní rodinka a jeho bývalí kolegové ze Ženatý se závazky se zase objevili v jeho internetovém projektu Star-ving, ve kterém si s ním zahrál i Corin Nemec z Hvězdné brány. Od roku 2012 David dabuje jednu z hlavních postav (Maka) v povedeném animovaném seriálu Legendy Korry. Kromě herectví je David také rapper a spoluvlastní noční klub Balistyx, který je v Los Angeles.

Amanda Bearse (Marcy D´Arcyová)
O Amandě není příliš slyšet. Pokud se člověk opravdu nesnaží intenzivně pátrat, o její herecké kariéře toho moc nezjistí. Ale není to tím, že by se na televizní a filmový svět vyprdla, ale spíše ji začalo bavit působit za kamerou, než před ní. Už v případě seriálu Ženatý se závazky režírovala nějakých třicet epizod a na režisérské křeslo usedla i v případě projektů jako Veroničiny svůdnostiDharma a Greg. A dohlížela i některé epizody seriálu Jesse, ve kterém hrála Christina Applegate. V roce 2007 spojila síly s další herečkou Rosie O´Donnell kvůli projektu The Big Gay Sketch Show. Amanda ale na hraní úplně nezanevřela, v roce 2011 si zahrála v seriálu V těle boubelky a v minulém roce v seriálu s Charlie Sheenem Anger Management. Amanda v roce 1993 oznámila, že je lesbička.

SOUVISEJÍCÍ: HVĚZDY, KTERÉ SE NEBÁLY PŘIZNAT BISEXUÁLNÍ/HOMOSEXUÁLNÍ ORIENTACI

David Garrison (Steve Rhoades)
David si zahrál v celkem 71 epizodách Ženatý se závazky a bylo jeho rozhodnutím, že chce ze seriálu odejít, protože se vždy soustředil spíše na divadlo a to mu během natáčení chybělo. Naposledy se tak objevil v 15 epizodě čtvrté řady a poté se vrhnul zpět na prkna, která znamenají svět. Ale jelikož David a tvůrci seriálu se rozešli v dobrém, ještě čtyřikrát se v průběhu následujících sezón vrátil jako hostující herec. Jeho láskou je tedy divadlo a tak se objevil v množství různých představení, ale televizi se úplně nevyhýbal, byť preferoval spíše vedlejší role (Západní křídlo, Ed, Beze stopy). Jestliže se vrátíme k divadlu, tak jeho zatím poslední projekty jsou hra Oliver! a také Silence! The Musical, což je muzikálová verze příběhů Hannibala Lectera. Dlouhou dobu také působil v legendárním muzikálu Wicked.

Ted McGinley (Jefferson D´Arcy)
Představitel druhého manžela Marcy Ted McGinley začínal jako model, ale postupem času se přeorientoval na herectví. Díky modelingu si ho všimnuli tvůrci seriálu Happy Days a obsadili ho. Následovaly role v dalších seriálech (Dynastie) nebo ve filmu Pomsta šprtů. Jeho největším kariérním úspěchem se stal právě sitcom Ženatý se závazky, kde hrál od roku 1991 - 1997 (163 epizod). Následovalo působení v Západním křídle, Hope & Faith (zahrál si jednu z hlavních rolí), Agentura Jasno, Melissa & JoeyBreaking In nebo v chválené sérii Mad Men. V roce 2008 byl také účastníkem reality show Dancing with the Stars. Ted se také často věnuje namlouvání animovaných postav (Griffinovi, Liga spravedlivých). Ted je od roku 1991 ženatý s herečkou Gigi Rice a mají spolu dva syny.

Líbil se vám styl humoru Ženatý se závazky nebo to nebylo nic pro vás?

4 komentářů:

  1. Tyto clanky jsou velmi zajimave moc me bavi vsechny Vase nove clanky , jsou jedinecne pobavi a maji svezi nahledy. Omluvte me za malinkatou opravu muj oblibenec z tohoto serialu nebyl Ed Bunda ale El Bunda. Jinak dekuju ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to Al, trošku se mi smísilo jméno představitele a postavy :D :D.

      Vymazat
  2. Taktiež chválim. Tieto články sú super :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.