neděle 11. května 2014

Návštěvnost kin: Komediální Sousedi vzali kina útokem, Zac Efron a Seth Rogen nalákali hromadu diváků

Dalo se čekat, že komedie Sousedi zaboduje, recenze amerických kritiků jsem v drtivé většině pochvalné, ale výsledné tržby za víkend asi překvapily i největší optimisty.

Sousedi se samozřejmě stali jedničkou tohoto týdne, to už vám asi došlo, ale pokud vás zajímá konkrétní číslo, tak je to 51,07 milionů dolarů z USA a Kanady za premiérový víkend. A to je skvělý výsledek, navíc, když byl rozpočet pouhých 18 milionů dolarů. A pokud započteme i finance ze zbytku světa, tak jsme na nějakých 85,5 milionech dolarů. Schválně, jak dlouho bude trvat, než bude oznámen druhý díl.

O více než 59 % spadl na tržbách Amazing Spider-Man 2, konkrétně jsou víkendové tržby 37,2 milionů dolarů, ale společnost Sony to trápit nemusí, celosvětově už má na kontě téměř 551 milionů dolarů.

9,25 milionů dolarů patří komedii Jedna za všechny, která klesla o jednu příčku a tržby jsou oproti minulému víkendu o necelých 36 procent nižší. Ale ani tvůrci téhle průměrně hodnocení komedie nemají důvod skákat z mostu. Rozpočet byl 40 milionů, tržby překročily 123 milionů dolarů.

Papoušci a Kapitán Amerika

Kulatých 7 milionů dolarů si odnáší nábožensky orientované drama Heaven is for Real, které je v žebříčku čtyři týdny a symbolicky mu patří čtvrté místo. Celkově zatím film posbíral necelých 77 milionů při nákladech 12 milionů.

Pokud započteme 5,62 milionů dolarů z tohoto týdne, tak má Captain America: Návrat prvního Avengera celkově 695,6 milionů dolarů. Steve Rogers tentokrát zabodoval. Začínáme být čím dál zvědavější, kdo vyjde ze souboje Captain America 3 vs Batman vs. Superman, který se odehraje v roce 2016, jako vítěz.

Animovaní papoušci ve filmu Rio 2 od rodin s dětmi získali 5,13 milionů dolarů a uvelebili se na šesté příčce. O minulém víkendu byli na pětce.

Animáč o Dorotce nezabodoval

Sedmé a osmé místo obsadily dvě novinky. Výše se usadila komedie Moms´ Night Out, která získala 4,2 milionů dolarů, na osmé příčce startuje animovaný projekt Legends of Oz: Dorothy´s Return, který vydělal jen 3,71 milionů dolarů. A to první zmíněný film dostal k dispozici jen 1 044 kin a druhý 2 575 kin. Jedno mají oba filmy společné, kritici jim dali pořádně zabrat.

1,7 milionů dolarů patří teenagerovské podívané Divergence a žebříček deseti nejvýdělečnějších filmů tohoto víkendu uzavírá remake Okrsku 13 Doupě s Paulem Walkerem. Patří mu 1,48 milionů dolarů.

Příští týden bude patřit Godzille

Pro fanoušky "monster filmů" máme dobré zprávy, první recenze novou Godzillu velmi chválí, takže se máme na co těšit. Jedinou další novinkou o příštím víkendu bude životopisné drama Million Dollar Arm o sportovní reality show.

5 komentářů:

  1. No ta fotka ke článku je parádní :D. K nám to jde do kin za dva týdny, tak jsem zvědavá. Kombinace Efrona s Rogenem je příjemná a humor drsný jako v Pařbě ve Vegas. Určitě se na to zajdu podívat. Trailer je hodně dobrej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já osobně jsem také zvědavý, ale aby to nebyl stejný případ jak Ženy sobě. Američané o filmu básní a co jsem si všiml, tak v ČR z něj tak nadšení nejsou :D. A podle prvotních hodnocení českých diváků jsou na tom Sousedi podobně.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. Jak jsem psala, mě trailer Sousedů přesvědčil, že bych na to měla zajít. Taková příjemná oddychovka. Mám akorát před státnicema, tak si myslim, že tohle bude pro uvolnění a zasmání úplně ideální.

      Vymazat
    4. Jelikož jsem nedávno promoval, tak chápu, že se člověk potřebuje před státnicemi uvolnit :D.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.