neděle 27. dubna 2014

Návštěvnost kin: Zabodovala Cameron Diaz, novinka s Paulem Walkerem neoslnila

Po čtyřech týdnech se z první příčky poroučel Captain America: Návrat prvního Avengera. Jeho pokořitelem se stala nemastná neslaná komedie s Cameron Diaz v hlavní roli.

Komedie Jedna za všechny se kritikům zrovna nelíbí, ale to ne vždy znamená, že na ni diváci nebudou chodit. A v tomto případě chodí, protože se film stal nejvýdělečnějším projektem tohoto víkendu, když utržil 24,7 milionů dolarů. To není špatné u filmu za čtyřicet milionů.

16,05 milionů patří Captain America: Návrat prvního Avengera, kterého nemusí trápit, že je na stříbrné pozici. Na vrcholu se udržel úctyhodné tři týdny a na kontě už má 645,2 milionů dolarů z celého světa.

Průměrně hodnocené nábožensky orientované drama Heaven is for Real je na třetím místě a odnáší si 13,8 milionů dolarů. Film stál dvanáct milionů a vydělal jich už více než 52 milionů. Tedy, nejen se zaplatil, ale ještě slušně vydělal.

Remake Okrsku 13 neoslnil

Jen o něco méně, konkrétně 13,65 milionů dolarů zaplatily především rodiny s dětmi za vstupném na animovanou podívanou Rio 2. Recenze nejsou extrémně pochvalné, ale i tak se projektu docela daří.

Předělávka Okrsku 13 nazvaná Doupě, ve které uvidíme nedávno zesnulého Paula Walkera a hvězdu z původního filmu Davida Belle, se také příliš chvály nedočkal a ani premiérové tržby ve výši 9,6 milionů nejsou nikterak skvělé. Na druhou stranu, film stál jen 28 milionů dolarů, takže ještě není nic ztraceno.

Podobně optimističtí ale nemohou být tvůrci sci-fi Transcendence, které si připisuje 4,11 milionů dolarů a celkově posbíralo zatím necelých 36 milionů při rozpočtu sto milionů.

SOUVISEJÍCÍ: TRANSCENDENCE: VELKOLEPÉ SCI-FI S JOHNNYM DEPPEM PROPADLO. PROČ?

Medvědi se nevzdávají

Poslední novinka, která se dostala do elitní desítky nejvýdělečnějších filmů je horor The Quiet Ones. Novináři z něj nejsou nadšení a diváci v kinech nechali podprůměrné čtyři miliony dolarů.

Dokument Bears se dostal z minulého desátého místa na osmé a připisuje si 3,61 milionů dolarů. 3,6 milionů dolarů si pak vydobylo teenagerovské sci-fi Divergence a s 3,27 miliony se na chvostu usadila parodie Pár nenormálních aktivit 2.

Nikdo se nechce postavit Spider-Manovi

Jediná novinka nasazená do širší distribuce, to čeká americké diváky příští týden. Jde o komiksového Amazing Spider-Mana 2, který se objeví v celých 4 000 sálech.


1 komentářů:

  1. Při pohledu na tu úvodní fotku si říkám, že by ten film nemusel být úplně špatný :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.