sobota 26. dubna 2014

Kráska týdne: Kate Beckinsale - Upírka se slabostí pro latexové oblečky a zbraně

Sice pochází z Velké Británie, ale "ledová panna" to rozhodně není. Naopak, je to svůdné děvče, které se nebojí dát na odiv své křivky. Klidně se nacpe do přiléhavého kostýmu a vydá se lovit vlkodlaky a upíry nebo nakopat zadek Colinu Farrellovi.


Jak už to tak bývá, Kate se narodila do herecké rodiny. Jejím otcem je Richard Beckinsale a matkou Judy Loe. Tím pádem se samozřejmě už od dětství pohybovala ve světle reflektorů a to ji nepřekvapivě učarovalo. Poměrně brzy se začala věnovat divadelnímu hraní a také psaní, za obojí obdržela i různá ocenění.

Nejen, že Kate vypadá k světu, ale není to žádné hloupé "bimbo". Na prestižní škole v Oxfordu se vrhla na studium francouzské a ruské literatury a vstoupila do zdejší dramatické společnosti. Prostě a jednoduše ji to neustále táhlo k herectví.

Jejím debutem se stala menší role v seriálu Plány a touhy, následovala "povinná" fáze "štěků" v různých filmech a seriálech. Upozornila na sebe díky projektu Mnoho povyku pro nic Kennetha Branagha a zájem o ni rychle rostl. V roce 1998 se rozhodla, že se z Anglie vydá do USA, důvodem bylo to, že její tehdejší přítel hrál na Broadwayi.

Nutno poznamenat, že se jí poměrně dařilo už od počátku, ale tamější publikum si jí všimlo až po třech letech díky roli v hitovce Pearl Harbor. I když pravdou je, že Michael Bay si nebyl jejím obsazením jistý. Když ji poprvé uviděl, zdálo se mu, že je oblečená trošku necudně (měla kožené kalhoty). Nakonec se ji ale rozhodl obsadit, protože nebyla "až moc hezká", což by mohlo být pro některé ženy zastrašující.

O dva roky později ale už nikdo nepeskoval, že nosí kožené (nebo latexové) kalhoty. Když se poprvé objevila ve filmu Underworld jako sexy upírka, její obliba raketově vzrostla a nemalou zásluhu na tom měly právě necudné kostýmy. V dané době už by si asi nikdo nedovolil říct, že není "až moc pěkná". Díky roli Selene se z ní stal sen mnoha mužů.

Kate se rychle vypracovala na jednu z nejvýraznějších akčních hrdinek, ale nevyhýbala se ani jiným žánrům. Objevila se například v historické podívané Letec (2004), fantasy Van Helsing (2004) nebo v komedii Klik - Život na dálkové ovládání (2006). Přesto se v roce 2007 rozhodla, že by se ráda vrátila hlavně k malým nezávislým filmům. V roce 2010 ohlásila, že si dá od hraní pauzu a bude se věnovat své dceři.

Na plac se vrátila v roce 2012, kdy si zahrála v několika filmech, například v remaku filmu Total Recall, který režíroval její manžel Len Wiseman.

Aktuálně Kate připravuje několik různých projektů. A slyšet ji můžete i ve hře The Elder Scrolls Online.

Kate má slabost pro spolupracovníky, v letech 1995 - 2003 chodila se svým kolegou z Underworldu Martinem Sheenem (právě díky ní získal ve zmíněné akční podívané roli). V roce 1999 se jim narodila dcera. Rozešli se v roce 2003. Kate se poté dala dohromady s režisérem Underworldu Lenem Wisemanem. Dalo by se předpokládat, že to nedělalo na place dobrotu, ale opak je pravdou, všichni jsou dobří kamarádi.

Prohlásili byste o Kate, že není "až moc hezká"?









4 komentářů:

  1. Asi bych ji ho pucil,jen skoda,ze nema vetsi plice.

    OdpovědětVymazat
  2. Prohlásil bych, prohlašuju a nadále budu prohlašovat, že je dokonalá.

    OdpovědětVymazat
  3. Co by taky jinýho mohl říkat když je robosexuál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkný odkaz na Futuramu, za to u mě máte plus a mimochodem, bude to asi homorobosexuál, nekompromisně zlikvidoval v druhém dílu ženské Transformery, přežila snad jen jedna motorka a moje oblíbená Arcee byla zlikvidována.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.