sobota 1. března 2014

Matrix: Sourozenci Wachowští prý možná pracují na nových filmech ze série

Je to patnáct let, kdy se v kinech objevil sci-fi biják Matrix, který v dobrém slova smyslu otřásl sci-fi žánrem a stal se jedním z jeho pilířů. Chytrý, temný, atmosférický, vizuálně lákavý a skvěle obsazený projekt si diváky jednoduše získal. Dočkali jsme se dvou pokračování, první neslo podtitul Reloaded, druhé Revolutions. A přestože k nim nějaké výhrady byly, tak šlo o velmi slušné filmy. Od té doby sourozenci Wachowští zkusili štěstí s jinými projekty, ale bez ohledu na to, zda byly kvalitní nebo ne, po finanční stránce se jim většinou nevedlo tak, jak se čekalo. V tomto roce to režisérské duo otestují ještě s Jupiter vychází, ale pak by se, docela překvapivě, mohli vrátit k Matrixu.

Přišel s tím server Latino Review, který tvrdí, že Lana a Andy už dokonce začali s psaním další trilogie a prvotní návrhy námětu už vidělo i studio. Zatím není jasné, zda by se dvojice měla ujmout i režie, ovšem bylo by překvapením, kdyby ne. Nebo by to bylo minimálně zklamáním, protože my bychom byli velmi opatrní s tím, koho nechat dohlédnout na tak kultovní látku.

A o čem by nová trilogie měla být? Samozřejmě není nic jisté, ale spekuluje se o tom, že by mělo jít i prequely s tím, že Neo (Keanu Reeves) nebyl prvním vyvoleným, takže bychom se podívali na ty, kteří ho předcházeli. Přiznáme se, že v tomto případě nejsme úplně unešení z představy prequelů, ale zase na Matrix Revolutions by se asi těžko navazovalo. Zmapovat tak dění před příchodem Nea je pro autory schůdnější řešení.

Původní trilogie Matrix vydělala 1,63 miliardy dolarů, takže nejsme vůbec v šoku, že se možná dočkáme dalších filmů z tohoto universa. Ostatně od premiéry posledního filmu uběhlo už nějakých 11 let a je překvapením, že tvůrci nechali téma tak dlouho u ledu.

Stojíte o další projekt s nálepkou Matrix?

3 komentářů:

  1. Třeba se to bude odehrávat v době vzpoury strojů, nebo stvoření Matrixu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to by bola parada! Zfilmovat to na principe Animatrixu:
      1. diel by sa venoval ludtsvu a robotom, a ich revolucii
      2. diel zase vojne medzi ludmi a robotmi a zniceniu oblohy, a vytvorenim matrixu
      3. hladanie prveho vyvoleneho

      Vymazat
  2. "je překvapením, že tvůrci nechali téma tak dlouho u ledu."

    Vůbec to není překvapením, protože tvůrci se tehdy vyjádřili, že to u ledu nechají. O_o

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.