pátek 28. února 2014

TOP 6: Nejpodivnější filmová monstra - Vraždící kondom, šnečí žena nebo zabijácké bongo


Je to jen chvíle, co jsme si mohli užít nový trailer na Godzillu. A tahle asijská zmutovaná ještěrka je docela zvláštní bytostí. Ale na plátnech nebo na televizních obrazovkách jsme měli možnost vidět mnohem unikátnější obludy.

6. Vraždící bongo z filmu Evil Bong (2006)

Už vám určitě někdo vtloukal do hlavy, že "travka" je nebezpečná a její hulení může mít nedozírné následky. Nebudeme tu řešit, zda je to v reálném světě pravda či ne, ale v americké hororové komedii Evil Bong je minimálně klasická pomůcka bongo nástrojem, který je smrtelný pro ty, kteří ho použijí k inhalování marjánky.

5. Démonická paruka z filmu Gabal (2005)

Jestliže se objeví opravdu podivný netvor, tak si můžete být na 99 % jistí, že to bude ve filmu z Asie. Naši přátelé z východu jsou totiž hodně... svérázní a někdy se člověk musí pozastavit nad tím, co je napadá. V případě filmu Gabal z roku 2005 to byl například velmi netradiční námět o posednuté paruce. Je to podivná idea, ale dá se z ní něco vytěžit. Tvůrci ale zůstali na půl cesty, Gabal nedopadl špatně, ale také nejde o nic, co by se zapsalo do historie hororového žánru. Určitě ne kvalitou, ale nápadem možná ano. Ovšem s něčím podobným přišli například Simpsonovi už v roce 1998, v deváté halloweenské epizodě, kde jsme mohli vidět posednuté vlasové tupé.

4. Zmutovaná žena-šnek z Tokyo Gore Police (2008)

V japonské šílenosti Tokyo Gore Police najdete hromadu podivných mutantů, kteří logicky vyvolají otázku, zda jsou autoři filmu psychicky úplně v pořádku, protože něco takového může napadnout jen někoho s poměrně zvrácenou myslí. A bylo těžké vybrat jednu bytost, která je z partičky netvorů nejbizardnější. Nakonec naše volba padla na mutanta v podobě ženy-šneka. Něco takového prostě na plátně každý den člověk neuvidí. A je to možná dobře, jde o opravdu velkou "ujetost".

3. Sharktopus z filmu Sharktopus (2010)

Televizní stanice SyFy se zřejmě rozhodla, že se nenechá zahanbit asijskými kolegy a zkusí nabídnout bytost, kterou jen tak v nějakém hororu nespatříte a tak v jejich Sharktopusovi divák uvidí, jak hlavní hrdinové čelí hrozivému monstru v podobě žralokochobotnice. A není nic děsivějšího než žralok s chapadly, to ví přece každý. Nebo možná není nic děsivějšího než kvalita filmu, ve kterém najdete žraloka s chapadly.

2. Kousavý kondom z Kondom des Grauens (1996)

Nepřekvapivě svou trošku do mlýna přispěli i naši němečtí sousedi a to díky komedii Kondom des Grauens. Film může některým z nás posloužit jako dobrá výmluva, proč nepoužívat tuto pánskou ochranu, protože v hororové komedii antikoncepční pomůcka kouše a je vám asi jasné, do kterých částí těla se zahryzává. Není to hezká představa, alespoň ne pro mužskou část populace. Film se samozřejmě nebere vůbec vážně a je faktem, že už jen samotná myšlenka je vtipná. K tomu si přijdete i zábavné hlášky a vyklube se z toho docela zajímavá podívaná.

1. Erotická panna z filmu Blown (2005)

I v tomto případě je zabijáckou bytostí objekt z erotické oblasti a to nafukovací panna. Tu zakleje voodoo kněžka a udělá z ní vraždící nástroj, který se má pomstít sousedům. Ti jsou totiž hluční a to se Esmereldě příliš nelíbí. Napadli by nás trošku běžnější metody, jak se vypořádat s hlasitými sousedy, ale zase se voodoo kněžce musí nechat, že její nápad je originální.

Jaké filmové/televizní monstrum nejvíce pobavilo vás? Objevilo se jich docela dost, kromě výše uvedených třeba zabijácká rajčata nebo perníček, ale určitě vás napadnout i další, že?

2 komentářů:

  1. Tak za mě určitě 17 000 000 let staré ptačí monstrum větší než letadlová loď a rychlejší než stíhačka z legendárního filmu The Giant Claw :)

    http://www.youtube.com/watch?v=IRqjSBKIhtc

    OdpovědětVymazat
  2. Jsou to fakt pekne blbosti.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.