čtvrtek 20. února 2014

Šok: Generální ředitel TV JOJ František Borovský skončil

Generální ředitel TV JOJ František Borovský dnešním dnem skončil ve své funkci, na jeho místo nastoupí dosavadní výkonný a finanční ředitel TV JOJ (resp. Slovenskej produkčnej a.s.) Marcel Grega.

Chvilka ticha.

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Ale ne zas tak úplně. Televize JOJ měla na podzim 2013 problémy se sledovaností. Neuspělo více nových seriálů a projektů (Klan) a tak bylo především na majitelích TV JOJ, kolik času dají Františku Borovskému na nápravu. Ta začala rošádou na podzim, kdy došlo k výměně na několika manažerských postech, ani to ale zřejmě nestačilo. Borovský odešel na vlastní žádost a s ním končí i jedna velká éra televize JOJ. Borovský patřil k nejprogresivnějším osobnostem na televizním trhu a přestože v poslední době se mu tolik nedařilo, způsob jakým skládal program, prováděl operativní změny a nebál se riskovat by se dal vyučovat na vysokých školách - a v soukromých kurzech pro šéfy většiny českých televizí.

Změna přichází v době, kdy se JOJ uchýlila k výrazným změnám ve svém seriálu Panelák a připravuje se na souboj dvou talentových show - X factoru na JOJ a Hlasu ČeskoSlovenska na Markíze.

2 komentářů:

  1. Promiňte, ale to "Šok" je jako někde na stránkách Blesku...

    OdpovědětVymazat
  2. To se neomlouvejte, nám to nevadí. Máme rádi bulvární titulky a šok to byl.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.