pátek 29. listopadu 2013

VyVolení: Klady a zápory Vlada a Pavlíny

Poslední série VyVolených v Česku je těsně před svým koncem. Dnes večer od 20:15 na TV Prima začne Grandfinále, v němž se střetne dosavadní favorit Vladko s překvapivou finalistkou Pavlínou. Kdo z nich si domů odnese 5 milionů korun a titul vítěze VyVolených 2013? O tom snad (když nedojde k manipulaci) rozhodnou televizní diváci. Já vám teď ale přináším svůj názor na oba finalisty, jejich klady a zápory. Kdo by si výhru nejvíce zasloužil?


PAVLÍNA

Klady

- loajalita = Pavlína dlouhou dobu soutěží pouze proplouvala, teprve až ve chvíli, kdy ostatní pranýřovali Vlada, se konečně projevila, když ho odmítla pomlouvat. Na druhou stranu si i ona občas přihřála pomlouvací polívčičku a za Vladovými zády házela špínu.

- příběh s Mirkou = celé to veřejné přiznání rodičům k jiné sexuální orientaci bylo tlačené štábem a hlavně šéfkou VyVolených Šárkou Šedivou. Přesto to na diváky působí kladně a Pavlíně můžou pomoci i hlasy od diváků, kteří soucítí s jejím odloučením od Mirky.

Zápory

- nuda a šeď = jediným Pavlíniným (o to ale dost podstatným) záporem je to, že dlouhou dobu soutěží pouze proplouvala a nijak zvlášť se do paměti diváků nezapsala. Legraci nevytvářela, do hádek se zapojovala jen někdy a nebýt právě Mirky a Vlada, tak po ní není ani vidu ani slechu. Dalo by se říci, že se do finále dostala jen díky tomu, že se přátelí s Vladem. A kdyby Eva svou roli velké Vladkovy kamarádky sehrála až do konce, mohla tam být klidně ona. Snadno zaměnitelný vítěz tedy asi nebude moc dobrý vítěz, ne?

Na kolik procent si zaslouží zvítězit?: 25 %

VLADKO

Klady

- osobnost = Vladko se ihned po svém rozhodnutí znovu se účastnit VyVolených stal vděčným terčem ze strany štábu, bulváru i soutěžících. Pravdou ale je, že nenajdete jiného hráče, o kterém by se toho více napsalo a namluvilo, než je právě Vlado. S trochou nadsázky se dají VyVolení 4 přejmenovat na VladkoShow. Ale právoplatně, protože Vlado vzbouzí emoce, Vlado rozesmává, Vlado vhání slzy do očí. Vladko je ten, s kým se televizní divák nejsnadněji ztotožní. Zeptejte se kteréhokoli televizního producenta na světě (kromě Šárky Šedivé) a ten vám odpoví, že mít takového soutěžícího je jako vyhrát v loterii.

- humor a invence = oproti první sérii se Vladko místy dostával do pohody a pak začal vymýšlet různé blbosti a vtipy. Hodně diskutovaná byla "kanada" s Evou a jejím falešným těhotenstvím, což vyšlo z Vladkovy hlavy. A z ní vzešla další spousta nápadů, které show posunovaly dopředu, když štáb nedokázal přijít s něčím jiným. No a v neposlední řadě nesmím zapomenout na bezpočet hlášek, které Vlado v letošním roce vyprodukoval. namátkou dvě nejlepší:

Tereza (při Duelu): "A jaký teda nosí Thomas spodní prádlo?"

Vlado: No hrozný!

Vlado (o Regině): "Tak tady budem všichni točit pi*ou kolem tyče!"

- štvavá kampaň štábu = štáb si nejprve Vladka do soutěže v honbě za sledovaností sám dosadil, aby ho hned vzápětí začal shazovat, protože si všiml pár nahněvaných Thomasových příznivců a chtěl se jim zavděčit. S postupem času se však štvavá kampaň rozjížděla do obludných proporcí a největší údernost měla vždy poté, co vilu opustil štábní oblíbenec. Tím ale Šárka Šedivá se svým spolkem štábních spoklenců udělali chybu, protože diváci rádi pomáhají utlačovaným hráčům.

Zápory

- hysterické výlevy = největší Vladův zápor je zároveň jeho největší klad. Vladovy hysterické hádky patří k jeho osobnosti a dělají ho tím, čím je. Jasně, občas to přehání a nemá k tomu zase tak veliký důvod, ale přesně to ho dělá člověkem. Tak jako tak se ale tenhle aspekt Vladovy povahy dá považovat spíše za zápor, protože stačí záběry šikovně sestříhat bez kontextu (jak to většinou bylo divákům pouštěno) a Vlado z toho vyjde jako nenapravitelný agresor a nebezpečné individuum.

- výhra v první řadě = jak ve druhé řadě seriálu Sanitka Jaromír Hanzlík řekl: "V týhle zemi se úspěch neodpouští." Přesně tak reagují někteří diváci (převážně příznivci Buldočince), kteří nemohou překousnout, že Vlado před osmi lety vyhrál. Už ale zapomínají na jednu důležitou věc. Tehdy si to zasloužil. A teď si to zaslouží znovu.

Na kolik procent si zaslouží zvítězit?: 75 %

Komu pošlete svůj hlas? Souhlasíte se zmíněnými body?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.