pátek 20. prosince 2019

Trailer: Tenet - vítejte v posmrtném životě, tohle je Nolanův nejambicióznější film (CZ titulky)

Pomalu ale jistě se nám tu rýsuje další velký zářez pro Christophera Nolana.

Tak nějak se dalo čekat, že když se Nolan pustí do špionážního filmu, nebude to klasická story. Pokaždé se snaží posouvat hranice jak ve stavbě příběhu, tak v jeho vizuálním podání. A ani s TENET to nebude jinak. Začneme sice po špiónsku, ale žánrů nás čeká mnohem víc a hlavně nás čekají hrátky s časem a s předvídáním budoucnosti.

Jediné, co v tuto chvíli víme, je, že spousta záběrů v traileru je pozpátku a že Nolan o tomto filmu řekl, že je to jeho nejambicióznější film. Natáčelo se totiž v sedmi zemích a šlo tím pádem o produkčně dosud nejnáročnější Nolanovo natáčení.

Co znamená slovo TENET přímo ve filmu také nikdo neví, ale čte se stejně v obou směrech. V anglickém cambridgském slovníku je slovo tenet vysvětleno jako jeden z pilířů (principů), na kterých je postavena nějaká teorie nebo víra. V případě Nolanova filmu navíc můžeme klidně čekat, že v určité chvíli nám tenet, který nám v úvodu představí a postaví na něm vyprávění, s chutí zpochybní. Nebo snad bude Nolanův film něco jako legendární český Happy End, totiž že bude dávat smysl od začátku i od konce?

V hlavních rolích se objeví John David Washington (BlacKkKlansman), Robert Pattinson (Good Time), Elizabeth Debicki (Widows), Dimple Kapadia (Fugly), Aaron Taylor-Johnson (Avengers: Age of Ultron), Michael Caine (The Dark Knight Rises) a Kenneth Branagh (Dunkirk).

Premiéra 17. července

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.