neděle 21. července 2019

Tržby: Lví král zařval a konkurence zdrhla, Spider-Man se ale blíží miliardě

Můžeme se bavít o tom, jestli je to zbytečný remake nebo ne, ale u Disneyho jsou spokojení, protože splnil to, co se čekalo. Za první víkend stihl ukázat svoji sílu, když zcela ovládl americká kina a podobně tomu bylo i ve světě.

185 milionů z USA za první víkend znamená nový červencový rekord, který až dosud drželi Úžasňákovi 2 (182,7).  Ze světa si pak král všech zvířat a animáků odnesl 269 milionů a celkově má tak na kontě 433 milionů dolarů. To je devátý nejlepší celosvětový výsledek všech dob. A když k tomu připočítáme tržby z Číny, kde měl Lví král premiéru už před 10 dny, dělá jeho desetidenní tržba dokonce 531 milionů. To z něj dělá sedmý nejúspěšnější film roku a v následujících dnech to půjde jen nahoru. Lví král má totiž jednu velkou výhodu - až 36% procent jeho tržeb jde z dražších 3D projekcí. Neměl by pro něj být tedy problém dostat se do TOP 5 letošního roku, kde už teď drží čtyři pozice Disney. A padnout by měla i miliarda.

K té se blíží Spider-Man: Daleko od domova, který už má celosvětově na kontě 889 milionů a na dohled ji má i Příběh hraček 4 s 859,4 miliony. Ten je v tuto chvíli druhým nejúspěšnějším dílem série celosvětově i v měřítku USA - pokud bychom ale započítali inflaci, tak je na tom z celé série nejhůř. 

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.