sobota 9. února 2019

TOP 5: Filmy, na které bychom šli i bez traileru

Minimalistická kampaň Avengers: Endgame a k tomu zatím vůbec žádná kampaň na Star Wars IX nás přivedly na myšlenku - co kdyby některé filmy neměly trailery vůbec. Šli bychom na ně? Nejsou v některých případech jména tvůrců a značka série víc než trailer? Tady je pět připravovaných filmů, u kterých bychom neváhali a namířili si to do kina přímou čarou, aniž bychom viděli z filmu jediný záběr.

1. Star Wars Episode IX


Ať už se bude jmenovat devátá epizod jakkoli, jsou to prostě Star Wars a za nimi navíc stojí J. J. Abrams, kterému Rian Johnson vytvořil naprosto luxusní podmínky pro to, aby si s nimi udělal, co se mu zlíbí. Je jedno, co se v nich bude dít, nepotřebujeme ani jeden záběr, aby v nás hořela jiskra naděje, že tohle je něco, co musíme vidět.

TOP 12 možných názvů pro Star Wars IX

2. Avatar 2


James Cameron zatím nikdy nepřišel s úplně špatným filmem a když nic jiného, jeho filmy posouvají technologický vývoj. Takže i když možná Avatar bude jen lehce vytuněný Aquaman, není pochyb o tom, že akční scény budou dechberoucí a že to bude pastva pro oči. Kašlete na trailer a kampaň, raději ty peníze navalte do triků, ať je to co největší nářez.

3. TO Kapitola 2


První díl TO se vážně povedl, tak dobrou adaptaci nějakého Kingova románu jsme tu neměli už dlouho. A není jediný důvod, aby druhá kapitola byla v něčem horší. Andy Muschietti předvedl dobrou práci už v hororu Máma a stačí aby řekl kdy a kde a my tam nakráčíme, abychom si vyvrcholení souboje Dobra a Zla pořádně vychutnali. Bez traileru.

4. Mission: Impossible 7 


Ani v případě sedmé Mission: Impossible se tvůrčí tým nemění. Víme už dokonce, že kromě Toma Cruise se vrátí i Rebeca Ferguson, takže režisér Christopher McQuarrie má společně s důvěrou studia v ruce vše, co potřebuje k tomu, aby natočil další nehoráznou akční štvanici. A po Falloutu vážně nepotřebujeme trailer k tomu, abychom bez váhání skočili halo jump přímo do setmělého sálu. I když, pokud by to byl tak dobrý trailer, jako měl Fallout, tak by se dala udělat i výjimka.

5. Once Upon A Time In Hollywood


Pryč jsou časy, kdy jsem byl z Tarantinových filmů tak moc nadšený jako když do kin dorazila Pravdivá romance, Takoví normální zabijáci a Pulp Fiction. Přece jen i on se se svými postupy trošku okoukal. Stále se ale snaží přicházet s tematicky a žánrově svěžími náměty, originálním obsazením a nečekanými dějovými zvraty. A i když někdy si sám na sobě uletí, nikdo neumí napsat tak šťavnaté dialogy jako on (tedy kdysi to uměli ještě David Aeyer a Shane Black, ale asi zapomněli...). Zkrátka Tarantino je pouze jeden a ještě nás nikdy vyloženě nezklamal. A OUATIH je tak hvězdně obsazené a navíc  retro, že i bez traileru bych na tenhle film zašel bez obav z toho, že bych na konci litoval utracených peněz. Na Quentine, tady máš moje prachy a dej to sem.

A co vy? Na který film byste šli, aniž byste k němu viděli jediný efektně sestříhaný trailer?

4 komentářů:

  1. "akční scény budou dechberoucí" ... Takhle šílená fráze už úplně stratila všechen význam.

    OdpovědětVymazat
  2. Na "TO 2".
    Na ostatní z výběru v žádném případě. A to ani s trailerem..

    OdpovědětVymazat
  3. Já na trailery skoro nekoukám, takže já do kina chodím často bez toho :))

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.