pondělí 14. ledna 2019

Aquaman je v klubu miliardářů! Gratulujeme a tady je výčet rekordů, které pokořil

Aquaman nám udělal na konci roku 2018 velkou radost, takže se pojďme podívat, co všechno James Wan se svým týmem dokázal. Je v exkluzivní společnosti, kam se nedostane jen tak někdo.

Aquaman oficiálně pokořil jednu miliardu. Po uplynulém víkendu má na kontě 1 020 261 781 dolarů a to je vstupenka do klubu, kde jsou jen největší frajeři.

Aquaman je třetím filmem podle komiksů DC, který to dokázal. Před ním se to podařilo jen snímkům Temný rytíř a Temný rytíř povstal. Současně je prvním filmem filmové divize DC a prvním DCEU filmem, který to dokázal. Je tu navíc velká pravděpodobnost, že se stane vůbec celosvětově nejúspěšnějším DC filmem všech dob. V tuto chvíli už totiž porazil Temného rytíře, stav je následující:

Temný rytíř povstal 1 084 939 099 dolarů
Aquaman 1 020 261 781 dolarů
Temný rytíř 1 004 934 033 dolarů

Hodně za to může svět, který Aquamana tahá vzhůru (jen Čína dala 300 mil.), pokud bychom se podívali jen na americké tržby, je Aquaman jen mezi WB filmy ,,až" sedmnáctý, i když rozdíly jsou malé a tak se velmi brzy posunu výrazně výš k desátému místu.

Celosvětově jde ale o Warneří nejúspěšnější film, který není součástí ságy Harryho Pottera, Temného rytíře nebo Pána prstenů. A teď si představte, co by se dělo s Justice League, kdyby Warneři nespěchali a přišli s JLA až po premiérách Wonder Woman a Aquamana. Ale každá chyba je pro něco dobrá, možná že bez ,,kritického" neúspěchu BvS a JL by Wonder Woman a Aquaman vypadali jinak.

Aquaman je také prvním ne-Disney a ne-Universal filmem, který miliardovou hranici překonal od léta 2014, kdy kinům vládli Transformers: Age of extinction od Paramountu.

Je pátým filmem roku 2018, který urval miliardu - dokázali to už Black Panther, Avengers: Infinity War, Jurassic World: Fallen Kingdom a Úžasňákovi 2.

Celkově je 37 filmem, kterému se miliarda podařila a James Wan se stal jedním z mála režisérů, kteří mají v tomto klubu dva filmy (Rychle a zběsile 7). Kromě něj jsou tam už jen Christopher Nolan, Michael Bay, Peter Jackson, Joss Whedon, Pierre Coffin (Mimoni, Já, padouch 3), bratři Russové a samozřejmě James Cameron.

James Wan
S Cameronem má James Wan přitom jeden společný rekord - jako jediní mají v miliardovém klubu dva filmy, které nejsou součástí jedné a té stejné série. Cameron má Titanic a Avatara a Wan Rychle a zběsile a Aquamana. James Wan si to zaslouží. V uplynulých letech opakovaně dokázal, že jeho vize dokáží diváky oslovit a že i v nepříznivých podmínkách neselhává a ,,doručí" špičkovou zábavu. To jsme viděli jak na Rychle a zběsile 7, kdy se musel vypořádat se smrtí Paula Walkera, tak u Aquamana, na kterého by ještě před pár měsíci asi vsadil jen málokdo, protože DC se topilo ve sračkách a Wonder Woman byla výjimka potvrzující pravidlo. Samozřejmě, Wan měl i trochu štěstí, ale to jak známo přeje připraveným. Doufejme, že mu tahle forma, díky níž dostal Aquamana i do našeho žebříčku nejlepších akčních filmů roku 2018, ještě pár let vydrží - minimálně do dalšího Aquamana. James Cameron konkurenci potřebuje a nejspíš se teď dost drbe za uchem a přemýšlí, jestli jeho podvodní druhý díl Avatara nebude vypadat příliš jako kopírka Aquamana.

2 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Aquamanovi uspech preji, sam jsem ho sel do kina podporit 2x (i imax) s cilem ukazat DC jake komiksovky chceme. A i kdyz bych radeji DC ve stylu Temneho Rytire (ktery zrejme jiz nedokazi zopakovat), za DC ve stylu Marvel jsem vdecny. Stale doufam, ze toto byla lekce nejen pro DC, ale predevsim pro Star Wars, ktere se z kdysy “krale Sci-fi” v rukach Disney premenily na Beckovy odpad.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.