pondělí 31. prosince 2018

Aquaman vládne světovým kinům, už je lepší než Justice League

Warneři mohou konec roku oslavovat ve velkém. Aquamanovi se v kinech totiž daří a ještě zdaleka neřekl poslední slovo.

Aquaman se udržel během posledního víkendu roku v amerických kinech na první příčce žebříčku návštěvnosti a pokles diváků u něj dělal pouhých 24%. Jeho celosvětové tržby dělají 748 milionů dolarů a to je víc, než měla Justice League (657 mil.), Muž z oceli (668 mil.) i Sebevražedný oddíl (746 mil.).  Zbývá už jen pokořit Wonder Woman (821,8 mil.) a Batman v Superman (873,6 mil.). A čas na to mít bude, první velký film roku 2019 - Glass od M. Night. Shymalana - totiž dorazí až 18. ledna.

Mnozí fanoušci proto tipují, že by Aquaman mohl dát miliardu - což by si mimochodem zasloužil, protože James Wan natočil film, který předčil nejen očekávání, ale i některé marvelovky. Za sebe jsem se bavil minimálně stejně dobře jako u Infinity War.  A pokud čísla návštěvnosti budou padat tak pomalu, jako tento víkend, stane se Aquaman i nejúspěšnějším Warneřím filmem roku 2018 - zatím tento post drží Zrodila se hvězda.

Mnohem hůř je na tom bohužel Bumblebee, kterého sice kritika vychválila, ale trailery nebyly zrovna dvakrát přesvědčivé a momentálně má celosvětové tržby 156 milionů, z toho v USA slaboučkých 66 milionů. Paramount tak nejspíš bude muset do akce buď znovu povolat Michaela Baye, jehož ego si nejspíš tenhle návrat rádo dopřeje, a nebo hledat jinou cestu, jak sérii vrátit na komerční vrchol. Vzdát se osvědčené značky totiž určitě nepřipadá v úvahu, v případě Paramountu pak dvojnásob. V roce 2018 měl pouze dva filmy, které překonaly tržbami v USA magických 100 milionů - Mission: Impossible a Tiché místo.

1 komentářů:

  1. Transformers franchise je uz nepouzitelna. Tak isto Terminator. Ludi to uz proste nezaujima .... taktiez ich nezaujima ziaden reboot, restart, prequelrestart, sequel ani nic tychto dvoch znaciek.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.