sobota 19. května 2018

Deadpool 2: 10 věcí, kterých jste si nevšimli

A nebo možná všimli, ale stejně vám nebylo jasné, proč tam jsou a co znamenají. Pozor, spoilery! Atenttion, spoilers!



1. ,,Laird, hit it!"

Tuhle větu zahlásí Deadpool v letadle poté, co má projev k Peterovi o tom, že by nedopustil, aby se mu něco stalo. Ale kdo je to sakra ten Laird? Laird je člen štábu, který Ryanovi Reynoldsovi pomáhal do kostýmu. A není to poprvé, co to jméno slyšíme - Deadpool ho zmínil už v teaseru, kde se převlékal v telefonní budce.

2.  Odkaz na Pinocchia

Nevydařené přistání členů X-force je jedna z nejlepších scén Deadpoola 2. Ale tvůrcům nestačilo, že Zeitgeist skončil v pojízdné pile na dřevo - když se dobře podíváte, zjistíte, že tato sekačka patří firmě Geppetto, což je jméno stařečka, který vyřezal legendárního Pinocchia.

3. Domino a týpek, co neumí kreslit nohy

Když se Deadpool naváží do Domino, že ,,mít štěstí" není superschopnost, řekne, že to je tak blbý nápad, že by ho mohl vymyslet jen chlápek, co neumí nakreslit nohy. A má pravdu, protože Rob Liefeld, tvůrce Deadpoola bývá čas od času kritizován (v dobrém i zlém), že nohy nejsou jeho nejsilnější stránka.

4. Slepá Al a lék na slepotu

Tohle jste možná zaznamenali, ale pro jistotu - když Deadpool hledá po bytě, co by si šňupnul, odkryje v podlaze skrýš a když z ní bere balíček s potřebným práškem, docela dobře je tam vidět i spousta dalších věcí - mezi nimi i lék na slepotu. Chudák Al. Celý joke je navíc odkazem k prvnímu dílu, kde Deadpool těsně před tím, než vyrazil na svoji finální misi, Al řekl, že v domě je skrýš s ilegálními látkami  a lékem na slepotu. Tehdy to vypadalo jako cynický žertík nevymáchané huby - dnes už víme, že Deadpool nekecal.

5. Essex School

Fanoušci X-menů dobře vědí, že když je někde napsáno Essex, musí zbystřit. Na konci X-men: Apokalypsa bylo ukázáno na kufříku logo Essex Corporation, která spadá pod superzáporáka Nathaniela Essexe aneb Mr. Sinistera. Jeho příchod do dějové linky X-menů se už dlouho očekává a v Deadpoolovi 2 si Foxové s Reynoldsem dovolili další anonci. Ve zprávách je celý ústav, kde se odehrává závěrečná bitka, označen jako Essex House for Mutant Rehabilitation.

6. Šedý kostým

Když už jsme u závěrečné bitky, Deadpool se v ní po ošlehnutí plameny objeví celý od popela, takže vypadá kompletně šedý. Ani tohle není náhoda, ale promyšlený odkaz na Deaddpoolov šedý kostým z komiksové X-force.

7. One-Eyed Willy

O tomto odkazu se ví už od traileru. Když Deadpool vyzývá Cablea, aby mu předvedl co umí a vystřílel do něj zásobník, řekne mu: ,,Give me your best shot, One-Eyed Willy." To by fungovalo i samo  o sobě jako fór, protože Deadpool si prostě dělá z Cablea srandu kvůli jeho umělému ,,terminátořímu" oku, ale celé to má ještě jeden význam. Josh Brolin hrál totiž jako kluk v kultovním dětském dobrodružném filmu The Goonies, kde hlavní hrdinové pátrali po pokladu piráta jménem  One-Eyed Willy.

8. Trička a košile

Už v prvním Deadpoolovi si Ryan Reynolds a štáb vyhráli s Deadpoolovým civilním oblečením. A ve dvojce tomu není jinak. Když se Deadpool vozí ve škole profesora Xaviera na jeho vozíku, má na sobě tričko se dvěma kočičkami. A není to jen tak obyčejné tričko. Jak se dá přečíst z trička,  kočky se jmenují Olivia a Meredith a jsou to kočky, které vlastní zpěvačka Taylor Swift. Největší fór je ale v tom, že tohle tričko nikde neseženete - kostýmní výtvarníci ho vyrobili speciálně pro tento film, kvůli tomuto fóru. Naopak havajská košile, kterou má Deadpool ve scéně s dorůstajícíma nohama, je opět odkaz na Goonies, kde měl úplně tu stejnou na sobě

9. Bídníci, Wolverine a Hugh Jackman

Celý Deadpool 2 je prošpikován odkazy na Hugh Jackmana, Wolverina a všechno co s tím souvisí. Narážek je tu celá hromada a většina z nich je zcela zjevná (hrací skříňka v podobě Logana naraženého na větev), ale jednu jste asi přehlédli. Spratek Russell (alias budoucí Firefist), kterého se Cable snaží zabít, má totiž vězeňské číslo 24601 - číslo, které není náhodné. Měl ho totiž Jean Valjean z Bídníků, kterého si před pár lety ve filmové verzi muzikálu zahrál...Hugh Jackman. Tady je píseň, kde číslo jasně zazní.

10. Zabitý režisér

Režisér David Leitch si našel cestu, jak mít ve filmu cameo. Je jednou z obětí, na které Cable nechá spadnout z náklaďáku přenosnou kovovou skříň/celu s jedním z mutantů.

Který z odkazů se vám v Deadpoolovi 2 líbil nejvíc?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.