pátek 12. ledna 2018

Sólovka Black Widow nakonec bude! Scénář se už píše

Trvalo to roky spekulací a odkládání, ale nakonec se Marvel rozhodl. Black Widow si zaslouží vlastní film.

Scénář sólovky Black Widow by měla napsat scenáristka Jac Schaeffer, která se dostala kdysi na tzv Blacklist skvělých, ale nerealizovaných scénářů roku se svojí sci-fi o mimozemské invazi The Shower. Tam si jí díky scénáři všimla Anne Hathaway, zapojila ji do svého projektu Nasty Women. Schaeffer rovněž napsala scénář proklínaného animovaného kraťasu o Olafovi, který běží před Pixarovkou Coco.

O sólovce Black Widow se mluví v podstatě od doby, kdy se poprvé objevila na plátnech kin. Kevin Feige ale dlouho komiksový film s ženskou hlavní hrdinkou odkládal a mluvil vždy o tom, že to bude, až bude ten správný čas. Ten nastal, když Marvel odsouhlasil Captain Marvel a Black Widow znovu utřela.

Doba se ale znovu změnila. Wonder Woman jasně ukázala, že ženská hrdinka dokáže diváky přitáhnout a sama Scarlett Johansson na Lucy ukázala, že svým jménem dokáže film v pokladnách kin prosadit.

Otázkou je, zda to celé nepřichází pozdě. Pokud totiž Marvel nepřijde s něčím opravdu výjimečným, zařadí se Black Widow do fronty nejen za Lucy, Wonder Woman, Captain Marvel a Wasp, ale i za jiné další agentky. Jednu si v roce 2017 zahrála Charlize Theron v Atomic Blonde, druhou Jennifer Lawrence v Red Sparrow v roce letošním. Black Widow tak bude mít co dělat, aby ještě dokázala překvapit a zřejmě se neobejde bez podpory nějakého většího hrdiny. Hodně z jejího života navíc už bylo zmapováni ve všech dosavadních marvelovkách.

Je třeba také zdůraznit, že Marvel najmutí scenáristky oficiálně nepotvrdil, takže to celé čistě teoreticky může vyšumět do ztracena, první vykopnutí ale proběhlo a uvidí, zda skončí nějakým tím gólem.

Chcete sólovku Black Widow nebo už je podle vás pozdě?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.