čtvrtek 14. prosince 2017

Je to tady! Disney koupil FOX - stanou se X-meni součástí MCU?

Deal, o kterém se mluvilo už dlouho, je tady. A zásadním způsobem změní mapu současného Hollywoodu a rozložení sil v něm.

20th Century Fox patří ke studiům, jejichž znělka je spjata s celou řadou slavných filmů a filmových sérií. Teď má nového majitele - Myšáka Mickeyho. Studio Disney totiž koupilo větší část společnosti 21th Century Fox a jejích aktivit (včetně práv filmového studia 20th Century Fox) od miliardáře Ruperta Murdocha za 52,4 miliardy dolarů. Disney tak pohltil jednoho ze čtyř největších mediálních gigantů na světě (jedním je sám, dalšími dvěma jsou Time Warner a Comcast). A získal přístup k obrovské filmové knihovně, díky které bude velmi dobře čelit Netflixu.

Současně získává kontrolu nad Simpsonovými, potenciálním miliardovým byznysem Avatarem a takovými značkami jako jsou Predátor nebo Vetřelec nebo 39% satelitní tv společnosti SKY. Získává také práva k první (resp IV) epizodě Star Wars. A samozřejmě - pod křídla Disney od této chvíle patří dvě ostře sledované superhrdinské partičky - X-meni a Fantastická čtyřka.

Smlouva naopak nezahrnuje FOX news, vysílací síť a lokální stanice.

Disney se tak nicméně stává až děsivě dominantním vládcem nad Hollywoodem (40% plánovaných tržeb z amerických kin) a celým světovým šoubyznysem, na druhou stranu se konečně budou moci splnit vlhké sny komiksových fanoušků. Hugh Jackman pravda stále tvrdí, že k Wolverinovi se nevrátí... ale nepochybuji o tom, že Kevin Feige už přemýšlí o tom, jak velký šek mu nabídne, aby tohle nezvratné rozhodnutí zvrátil. A i kdyby nakonec hrál Wolverina někdo jiný, vidět tuhle postavu společně s Avengers by byla neuvěřitelná náplast na případný odchod některých současných tahounů MCU.

7 komentářů:

  1. Okamžitě F4 jako retro film o vesmírných letech z přelomu 60. A 70. let minulého století. Howard Stark a případně Hank Pym jako provázání s MCU. Bylo by to luxusní

    OdpovědětVymazat
  2. a rodina je pohromadě... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Nezapomenout na Deadpoola

    OdpovědětVymazat
  4. Ono pozor, Jackman dofal, že by si rád roli zopakoval, pokud by se x-men univerzum propojilo s MCU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A asi před třemi dny se vyjádřil, že to pro něj s Loganem skončilo a těší se až v MCU uvidí nového Wolverina...

      Vymazat
    2. Přesně tak. Jeho poslední vyjádření je jasné, vracet se k roli nechce... ale to nechtěl kdysi ani Connery k Bondovi neb oDamon k Bourneovi a uteklo pár let... bude stačit pár méně úspěšných roků a propadáky jako Pan, aby si to Jackman dost možná rozmyslel. Tak jako tak Wolverine v Avengers je záležitost, na kterou dojde až za pár let, kdy bude třeba tenhle ,,cirkus" znovu osvěžit

      Vymazat
    3. Lukáši, u toho Bourne byl opoemenut jeden podstatný detail - Damon odmítl účast kvůli tomu, že nerežíroval Greengrass. Ohledně Connery jako Bonda jsem někde četl, že od role odešel, protože mu Bond už přišel nudnej a že se postava od Dr. No nevyvíjela, zůstal by jen pokud by mu zaplatili víc, což se nestalo. Následně se vrátil, ale ne tolik kvůli prachům, ale protože mu díky tomu pak schválili nějaké 2 projekty.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.