pátek 17. listopadu 2017

TOP 5 filmů se superhvězdným obsazením

Vražda v Orient Expresu není jediným filmem, ve kterém je k vidění celá řada slavých a uznávaných hereckých jmen. Tady je dalších pět filmů, kde se to slavnými tvářemi jen hemžilo a právě fakt, že jich je v jednom filmu tolik, hrál důležitou roli.


Expendables

Sly Stallone, Jason Statham, Jet Li, Mickey Rourke, Dolph Lundgren, Eric Roberts, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Randy Couture, Terry Crews a to se bavíme jen o prvním dílu..... hvězdná sestava se konečně na stará kolena sešla na jednom place, aby splnila sny všech fanoušků akčního žánru a k tomu přibrala i pár nováčků z nové generace. Výsledek sice nebyl ohromující, co se akce nebo scénáře týče, ale už jen vidět všechna ta jména pohromadě postupně ve třech dílech stálo za to.

Dannyho parťáci

Nejvíc cool a sexy sestava lupičů, jaká se kdy objevila na plátně. George Clooney a Brad Pitt vedle sebe byli - a dodnes jsou - zcela neodolatelní a skvěle navázali na originál s Frankem Sinatrou a Deanem Matinem. K nim se pak přidala Julia Roberts, Matt Damon, Andy Garcia, Carl Reiner, Bernie Mac, Elliott Gould, Casey Affleck, Scott Caan, Don Cheadle, Henry Silva, Angie Dickinson, Joshua Jackson, Steven Soderbergh, Topher Grace a další.

Láska nebeská

Jeden z nejlepších romantických filmů všech dob, který zvládne i každý chlap. A současně jeden z nejlepších vánočních filmů všech dob může za svůj úspěch vděčit i jedinečné herecké sestavě, v níž se sešli největší talenty své generace: Bill Nighy, Colin Firth, Sienna Guillory, Liam Neeson, Emma Thompson, Martin Freeman, Chiwetel Ejiofor, Andrew Lincoln, Keira Knightley, Hugh Grant, Laura Linney, Alan Rickman, Rodrigo Santoro, Billy Bob Thornton, Rowan Atkinson, January Jones, Elisha Cuthbert, Claudia Schiffer, Shannon Elizabeth, Denise Richards, Richard Curtis.

Velký útěk

Nestárnoucí snímek Johna Sturgese dodnes stojí tak trochu ve stínu jeho slavnějších Sedmi statečných, funguje ale i o odstupem několika desítek let - možná i lépe než legendární kovbojka. A samozřejmě vzhůru ho táhne i naprosto skvělá herecká sestava,  tak trochu Expendables té doby - Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, James Donald, Charles Bronson, Donald Pleasence, James Coburn, David McCallum a Gordon Jackson. Chybí snad už jen Newman s Redfordem a na cameo Delon s Belmondem:-)

Mars útočí

Z mnoha filmů, kde si daly hvězdy dostaveníčko, nakonec do TOP 5 vybírám Burtonovu šílenost - právě proto, že se mu podařilo do něčeho tak zběsilého uvrtat tolik hvězd. A nechat je tam zemřít:-)  Jack Nicholson, Glenn Close, Annette Bening, Pierce Brosnan, Danny DeVito, Martin Short, Sarah Jessica Parker, Michael J. Fox, Rod Steiger, Tom Jones, Natalie Portman, Pam Grier, Jack Black a Christina Applegate.

Které další filmy s hvězdným obsazením se vám vybavují a máte je rádi?

2 komentářů:

  1. Temný rytíř: Christian Bale, Michael Caine, Heath Ledger, Gary Oldman, Morgan Freeman, Aaron Eckharh, Cillian Murphy, Maggie Gyllenhal, William Fichtner a x béčkových herců Eric Roberts, Michael Jai White, Nestor Carbonell atd.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.