čtvrtek 30. listopadu 2017

Co prozradil první trailer k Avengers: Infinity War?

Avengers jdou do boje a první trailer už nám nadhodil pár soust, která můžeme rozpitvat.

V první řadě, trailer najdete zde. Za druhé - pozor, následují spoilery. Za třetí - začínáme.

Z traileru je patrné, že v Infinity War si všichni sáhnou na dno - o tom jasně mluví první záběr na Tonyho Starka. Je také jasné, že rozmístění hrdinů na plakátu nebylo náhodné, ale souviselo s děním ve filmu. Děj se bude nějakou dobu odehrávat minimálně na třech klíčových místech. V New Yorku, kam dopadne Bruce Banner téměř do náruče Doctora Strange a Wonga - zřejmě po osudovém střetu Thorovy asgardské lodi s Thanosem. Spojí se tu nejen se Strangem, ale i s Tonym Starkem a bude do toho mluvit i Spider-Man. Ten si pohraje s mechanickým portálem, skrz který dorazí Thanos a spol. Všechny scény kolem této podskupiny se týkají zjevně nástupu Thanosovy armády na scénu a jsou zřejmě z počátku filmu.











Druhým místem bude vesmír, kde se potká Thor se Strážci galaxie a to pravděpodobně poté, co jeho loď narazila v závěru Thor: Ragnarok na loď Thanose. Thor se tu také bude snažit zničit portál (?), který si tu Thanos otevře.







Dále je v traileru záběr, ve kterém je vidět, jak někdo (Loki?)kráčí mezi mrtvými těly - a jde nejspíš o těla Asgarďanů. Zda zemřeli všichni, to nevíme, ale co je z traileru patrné, to je fakt, že Loki si neodpustil vzít s sebou Tesseract. Zda ho Thanosovi vydá dobrovolně (v prvních Avengers mu ho slíbil), vytvoří s ním spojenectví nebo o kámen bude bojovat, to je otázka. Jisté je, že Space Stone z Tesseractu u Thanose skončí.





Záběr na Space Stone je v traileru ale na jiném místě a tvůrci tady zkouší mlžit. Záběr totiž následuje poté, co vidíme Visiona ležícího na zemi v situaci, kdy se mu někdo snaží vybrat Mind Stone z hlavy. Následující záběr na Thanose s kamenem pak implikuje, že se to podaří, ale jak už jsem psal - Thanos tu ve skutečnosti umisťuje modrý Space Stone, nikoliv Visionův Mind Stone. A na rukavici je kromě něj zatím vidět jen Power Stone (fialový). 

Zůstaňme ještě u Visiona. V záběru na něj je zjevné, že nad ním stojí dvě postavy. A podle kopí u jeho hlavy je jasné, že jedna z nich je Corvus Glaive - Thanosova pravá ruka a jeden ze čtyř jeho poskoků. 



V traileru je pak ještě jeden Thanosův zabiják z Black Order - Proxima Midnight. V sestřihu se mihne jen na chvíli, ale je tam. Kopí háže podle všeho po Scarlett Witch (která se možná snaží zachránit Visiona) nebo po Black Widow. Obě se podle záběrů z traileru zřejmě ocitnou na stejném místě, ale tím, kdo kopí chytí je podle všeho někdo úplně jiný - sám Steve Rogers aneb Captain America. S plnovousem. Cool!








Všichni do Wakandy?


Třetím místem je Wakanda. Ta bude hrát klíčovou roli v celém filmu a postupně se zde sejdou (skoro) všichni hrdinové (část se tu už bude ukrývat pod vedením Steva Rogerse od začátku viz události z Občanské války). Na internetu se spekuluje, proč Thanos na Wakandu zaútočí. Mělo se za to, že by to mohlo být kvůli vibraniu, ale je tu ještě jeden možný důvod - Soul Stone. Jediný kámen, který jsme zatím neviděli. 







V pozadí Cap a Winter Soldier




Heroes shot - bez Iron Mana, Spider-Mana a Doca Strange. 

Ve Wakandě se všechny cesty hrdinů setkají. Ze záběrů je patrné, že tu je Bruce Banner (přesun z NY), je tu vidět také Hulkbuster (ale je v něm Tony Stark?) a v dalších záběrech z velké bitvy také Cap, Black Widow, Winter Soldier, Falcon, War Machine, Hulk a samozřejmě Black Panther. Mělo by jít podle všeho o dlouho diskutovanou ultimátní bitvu s rasou Outriderů, o které režisérské duo už před časem mluvilo a ve které se objeví na 30 hrdinů.

Nu a pak je tu samozřejmě sám Thanos, který posledních deset let strávil na vesmírné plastické chirurgii, protože rozhodně prošel proměnou a nedivil bych se, kdyby časem Marvel přišel s ,,lucasovským" nápadem vydat všechny filmy v jednom balení a s doladěnými detaily - v čele se sjednocenou podobou Thanose. 






Kdo to přežije nebo jestli v tu dobu bude už někdo z hrdinů mrtvý je otázka, na kterou se dozvíme odpověď až za pět měsíců. A to už není tak dlouho, když si uvědomíme, že na tohle jsme čekali 10 let. 


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.