čtvrtek 31. srpna 2017

Hra o trůny 7: Easter egg, který jste nejspíš přehlédli, přestože se přehlédnout nedá! Potvrzuje jednu zásadní teorii?

Tak nám z finále finálelezly oči z důlků, že většina z nás to v závěru sedmé epizody sedmé série přehlédla. A přitom se to fakt přehlédnout nedá.

Určitě si vybavujete, jak vám lezly oči z důlků, když nemrtvý ledový drak ničil Zeď, až se nakonec zřítila a armáda bílých chodců vstoupila tam, kam nikdy vstoupit neměla. Ale kolik z vás si v tu chvíli všimlo, že záběr z ptačího pohledu na jejich armádu v sobě skrývá jeden mrazivý easter egg?



My ne. Ale je to tam a teď se o tom bude hodně mluvit. Pochodující armáda totiž vytváří obraz vlka a teď nám všem vyteče mozek z uší, jak budeme spekulovat proč. Je to jen vtípek lidí ze speciálních efektů? Je to možné, ale nezdá se to moc pravděpodobné. Takže je to vzkaz? Náznak? Poselství pro diváky?

Jednou z možností, kterou tenhle záběr nabízí, je potvrzení dlouholeté fanouškovské teorie o tom, že Bran Stark/Tříoký havran a Noční král jsou tak nějak jedna a táž postava. Že Bran se při výletu do minulosti při pokusu zabránit zrození bílých chodců zasekl v těle Nočního krále a nechtěně se stal záporákem, kterého se vydal do minulosti zničit.

Je tvar vlka znamením, kam mají chodci namířeno teď? Nebo jde o vzkaz mladého Starka uvězněného v těle/mysli Nočního krále?

V románu se také mluví o 13. veliteli Noční hlídky, který se zamiloval do princezny s bílou kůži a ledově modrýma očima a vzal si ji za ženu, načež na severu rozpoutal teror. Starkové a tehdejší král se proto museli spojit, aby ho porazili. Jeho jméno pak bylo vymazáno z kronik. V knize to sice nikdy není řečeno přímo, ale je výrazně naznačováno, že šlo o Starka a že jeho jméno by mohlo být Brandon.

Takže ať už to spolu všechno souvisí jakkoli, vlčí hlava vytvořená z armády bílých chodců asi není jen nevinný žertík, ale stopa, které bychom se měli držet. Zbývá posledních pár dílů, ve kterých věci budou mít rychlý spád a dá se čekat, že děj bude doslova překotně uhánět kupředu ještě víc, než jsme toho byli svědky v sedmé řadě. A tvůrci musí mít v rukávu ještě nějaké jedno překvapení pro dvojitý zvrat. Nedivil bych se, kdyby souviselo právě s teorií o Branovi/Nočním králi.

3 komentářů:

  1. To by Bran musel vediet wargovat do osoby zijucej v minulosti.
    Tejto teorii nejak neverim.

    OdpovědětVymazat
  2. Jelikož Noční Král ví, že se Bran umí měnit v ptáky, tak je to možná vzkaz, pro koho si jde první nebo komu se chce pomstít. Jinak mě tak trochu zajímá Králova motivace, jelikož Děti Lesa jsou mrtvé (asi). To jsou chodci čistě jenom "fantasy Terminátoři", kteří se zvrhli nebo je za jejich útokem něco víc?

    OdpovědětVymazat
  3. Prikláňam sa k tejto teórií, síce je naozaj šialená ale dáva zmysel.


    http://emme-nahorach.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.