pátek 7. července 2017

Jak Marvel našel v Tomovi Hollandovi svého ultimátního Spider-Mana

Napřed excelentní nástup v Občanské válce a teď chvála ze všech stran na jeho sólovku. Tom Holland jako nový Spider-Man právě prožívá jaké to je, když se sen stává skutečností.

Cesta do kostýmu Spider-Mana ale nebyla krátká. Marvel si proklepl celkem 7000 herců, než udělal rozhodnutí. Zlomek z nich byl potom vybrán na kamerové zkoušky, které probíhaly s Robertem Downeym Jr. a později i s Chrisem Evansem.

,,Dokázat zaujmout kameru a diváky, i když je vedle vás Robert Downey Jr. je obrovská výzva," říká k tomu ko-producentka Amy Pascal. ,,Ale tohle bylo tak trochu výjimečné od prvního okamžiku."

Hollandovi bylo v době kamerových zkoušek 19 let. Měl za sebou divadelní představení Billyho Eliotta a The Impossible. A filmaře si získal svým neuvěřitelným entuziasmem. ,,Je ze svého účinkování v MCU stejně nadšený, jako je Peter Parker nadšená ze své spolupráce s Avengers," komentoval to režisér Jon Watts.

Filmaře ale ještě čekala jedna třešnička na dortu, se kterou původně vůbec nepočítali. Skvěle fyzicky vybavený Holland totiž spontánně při kamerové zkoušce s Chrisem Evansem udělal spider-manovské salto dozadu a tím dostal Feigeho i ostatní do kolen. ,,Kdybychom si na začátku řekli, že hledáme někoho, kdo kromě charismatu bude i tak skvěle fyzicky připravený, že dokáže dělat všechny Spider-manovy kousky v kostýmu sám, zdálo by se nám to jako něco nemožného. Nikdy nás ani nenapadlo na to pomyslet. Ale on je tak dobrý, že dával na natáčení tipy i kaskadérům, jak mají Spider-Manovi pohyby dělat."

Sám Holland se přitom dověděl informaci o tom, že vyhrál casting, dost nečekaně. ,,Casting trval pět měsíců, od posledního kontaktu uběhl měsíc a nic se nedělo, tak jsem si říkal, že jsem to nedal. A pak se na internetu objevila zpráva, že Marvel už vybral Spider-Mana a když jsem na tu stránku klikl, našel jsem tam svoje jméno. Úplně jsem šílel. Všichni u nás doma křičeli nadšením. Chudák můj pes."

Teď Hollanda nejspíš čeká v kostýmu pavoučího muže několik dlouhých let. Už v srpnu se totiž začne chystat druhý díl, probíhat bude i natáčení Avengers 4 a Holland už stihl i prozradit, že se pracuje na Spider-Manovi 3.

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Typický dementní komentář. ��

      Vymazat
    2. Praveze ja by som povedal ze film bo velmi dobry :) a Tom v ulohe Petera bol naozaj bombovy :)

      Vymazat
    3. Přesně tak jenom další dementní komentář. Taky bych řekla že film byl dobrej.

      Vymazat
  2. Zlatý amazing spider-man . Nemám nic proti herci co spider mana hrál . Ale dcénář byl uplně blbě napsanej . Kdo aspon trochu četl komiks tak se musel opravdu chytat za hlavu . Teta May které je 40 ? Proboha kde to jsme . Mluvicí oblek spider - mana ? Flash který má být pořádná korba a on to je malej Ind . Je toho vic za mne Marvel udělal krok hodně vedle

    OdpovědětVymazat
  3. aby jste se vsichni neposrali. marvelovky vzdycky sly svoji cestou oproti komiksum. nahodou ten film je dokonaly. kostym vypada skvele. herec je bozi to ze si toci vsechno az na nebezpecne sceny sam je velke plus. za me 95%. libi se mi to nejvic ze vsech dosavadnich marvelovek.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.