neděle 4. června 2017

Wonder Woman se v kinech daří, spokojení jsou úplně všichni! Máme pro vás zajímavé statistiky

Američtí recenzenti píší hlavně samou chválu (na joblo.com, které kdysi bylo pro gorillu inspirací při vzniku jí dokonce dali 10/10), diváci dávají v CinemaScore čisté ,,A"  a majitelé kin si taky nemají důvod stěžovat.

Na RottenTomatoes má Wonder Woman krásných 93% a průměrné hodnocení 7,6, což musí šéfy Warnerů a DC po předcházejících nakládačkách jejich předcházejících filmů vyloženě hřát na srdci. Pro Warnery a jejich komiksový filmový svět hodnocení diváků a recenzentů mimořádně důležité, potřebovali dostat veřejnost na svoji stranu a mít i pozitivní ohlasy, které by daly šanci dalším DC filmům a neodrazovaly tvůrce a potenciální spolupracovníky a obchodní partnery. Peníze jsou ale samozřejmě nakonec vždy v první řadě a i tady bude asi spokojenost, obzvlášť po komerčním průšvihu Král Artuš: Legenda o meči (který imho měli Warneři nasadit v březnu jako před lety 300: Bitva u Thermopyl nebo loni BvS).

Wonder Woman si podle prvních odhadů  z kin odnese zhruba 101,4 milionů dolarů a stane se šestou nejúspěšnější červnovou premiérou . A pokud se jí nečekaně zadaří, možná přeskočí i Transformers: Pomstu poražených a skončí pátá. Ještě před čtyřmi týdny to přitom podle průzkumů vypadalo na otvírák pouhých 65 milionů. Lidi z marketingu od Warnerů by tak měli dostat prémie, protože opět dokázali, že patří k absolutní špičce.

Pokoří také otvírák prvního Iron Mana (98,6 mil), který je ovšem na druhou stranu už skoro 10 let starý. Naopak zůstane pořád za Deadpoolem, Mužem z oceli a Spider-Manem.

Pro celý filmový průmysl je také důležité to, že za filmem stojí žena - režisérka a že jde o ženskou hrdinku. Průzkumy dokonce ukazují, že na film míří v USA víc ženy (53%) a mezi nimi převažují ženy 25+. To je naprosto nevídaná věc u komiksového filmu a potvrzuje, jak moc se vkus a vnímání žen posunulo. Není divu, mezi ženami staršími 25 let je už celá generace těch, pro které hraní počítačových her a sledování komiksových filmů bylo přirozenou součástí dospívání. Naopak, mezi muži je pouze 14% těch v kategorii pod 25 let - Wonder Woman pro ně zjevně není dostatečným vzorem a postavou, s níž by se uměli ztotožnit.

Už jste Wonder Woman viděli? Jak se vám líbila a doporučili byste ji ostatním?


3 komentářů:

  1. stejny prujem jak covenant :)

    OdpovědětVymazat
  2. Box Office: Wonder Woman za první otevírající víkend v USA vydělala 100,5 milionů dolarů.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.