pondělí 3. dubna 2017

James Gunn: Režíroval by Star Wars? A čeká nás někdy Marvel MCU eRkový film? + Nový tv spot

James Gunn ve svém nejnovějším vysílání na Facebooku zodpověděl několik zajímavých otázek. + Nový tv spot.

Gunn a jeho živá vysílání na Facebooku patří k tomu nejzajímavějšímu, co tam může člověk vidět. Režisér Strážců Galaxie je totiž velmi obyčejný a současně zdravě sebevědomý, věcný, upřímný, entuziastický a mimořádně inteligentní, což je kombinace, která z něj dělá vynikajícího průvodce zákulisím světa filmu (a jeho filmů obzvlášť) a tak trochu i mentora v téže oblasti.

Ve svém nejnovějším vysílání Gunn věnoval samozřejmě velké množství času Strážcům Galaxie 2. Ti mají už za měsíc premiéru ve všech důležitých oblastech světa, takže budou sbírat dolary současně jak v USA tak Evropě a Číně - a to je samozřejmě předurčuje pro nějaký ten rychlostní kasovní rekord.

James Gunn prozradil, že drtivá většina všech speciálních efektů ve filmu je hotová, zbývají tři záběry, u kterých dělá drobné změny, scény pro IMAX a HDR verze. V druhém dílu je pár věcí, které se mu z různých důvodů do dvojky jedničky nevlezly - konkrétně jeden vtip a dvě písně - Pilot a jejich Magic a Living Thing od Elo. Hudba hraje ve Strážcích důležitou roli - a staré fláky tu nejsou náhodou. V době, kdy se chystal první díl, většina fanoušků Strážce neznala. Byla to bizarní partička, nikdo nevěděl, jak se chytne a tak se Gunn snažil najít něco, čeho by se diváci mohli chytit, co by důvěrně znali a co by navíc kontrastovalo s bizarností Strážců. A vyhrála hudba.

Druhý díl je také mnohem barevnější než první - který sám o sobě hrál barvami víc, než je zvykem. Už když ho James Gunn psal, tak to bylo s vizí toho, že každá scéna bude mít nějaké základní barevné ladění ze dvou, maximálně tří barev a dokonce si toto barevné ladění později vyznačil na pracovní tabuli nad storyboardy.

Groot tu nemá vzpomínky na první díl. Není to v tomto směru stejný Groot. A čeká nás několik překvapivých postav, o kterých se zatím nemluvilo.



A co jiné filmy?

Na otázku, jaké jsou jeho nejoblíbenější komiksové filmy odpověděl jednoznačně: líbil se mu Logan, miluje X2, První třídu, Deadpoola (ten je mu velmi blízký) a Spider-mana 2. Má rád ale i spoustu komiksů od DC a znovu potvrdil nedávnou zprávu, že se mu velmi líbil trailer na Justice League.

Zajímavé je, že Gunn velmi jasně, stručně a negativně odpověděl na otázku, zda by někdy režíroval Avengers. Ne. Přesto na Infinity War spolupracuje - hlídá scény Strážců Galaxie, aby byly v souladu s oběma jeho filmy. Nevyloučil však, že někdy v budoucnosti vznikne eRkový Marvel film, který bude součástí MCU. Řeč o tom už prý byla, ale zatím žádná látka takový přístup nevyžadovala.

Gunn by nerežíroval ani Star Wars - a těžko se mu divit. Stejně jako on, asi i většina fanoušků cítí, že Strážci Galaxie jsou tak trochu Gunnovou verzí vesmírné opery a Star Wars. Takže to není nic proti Star Wars, ale je to jasné. Gunn tu přece jen může víc popustit uzdu své občas poněkud bláznivé fantazii, která u spousty jiných jeho filmů byla pro diváky problematická, ale v případě Strážců funguje dokonale. Nemluvě o tom, že pro současnou generaci mladých diváků mohou být vzpomínky na Strážce Galaxie stejně silné, jako pro dvě generace fanoušků Star Wars.

Padla i otázka, zda už James Gunn ví, co bude natáčet jako další film. Ano ví. Ale zatím není připraven se o tom bavit nahlas, takže se necháme překvapit. A jakmile to prozradí, dáme vám vědět.

1 komentářů:

  1. Dodival jsem se na jeho vlog a pokud se nepletu tak jasne rika, ze ani jedna z tech dvou pisnicek ve filmu neni...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.