čtvrtek 9. března 2017

Taboo 2: Tom Hardy se vrátí v druhé sérii

Seriálový hit z počátku roku měl mnohem větší úspěch, než se čekalo a následky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Taboo pro mě bylo velkým seriálovým překvapením. Trailery plné mystiky nepůsobily dojmem, že zrovna tenhle seriál by mne dostal a to i přesto, že mám rád historii a vlastně i Hardyho. Jenže už první díl Taboo to změnil. Příběh Taboo sice není nijak zvlášť originální, ale řemeslná zručnost a preciznost, s jakou ho tvůrci vyprávějí, je obdivuhodná. Jednotlivé scény jsou výborně napsány, takže všechno má tah na branku, napětí, tajemství i gradaci, výprava je ve svém citu pro špínu za každým nehtem (a zubem) naprosto výjimečná, akční scény jsou nekompromisní a celé to pak k absolutnímu hodnocení táhne fascinující mručící Hardy jako ďábelský James Keziah Delaney. Na svém hodnocení po prvním dílu bych nezměnil nic s výjimkou jedné věci - zvedl bych hodnocení minimálně o bod.

Nebyl jsem jediný, koho Taboo dostalo. Týdně ho sledovalo na kanálu FX skrz všechny platformy 5,8 milionu lidí a to nemluvíme o tom, že se šířilo i jinými způsoby - v Česku např. přes HBO.

Takový úspěch nelze ignorovat a tak je Hardy rázem v televizním byznysu naplno, protože nás čeká druhá série, ve které se podíváme i s jeho bandou do Ameriky. Kdy přesně začne natáčení zatím oznámeno nebylo, ale my už si to ohlídáme a budeme vás včas informovat.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.