čtvrtek 26. ledna 2017

X-men: Pilot seriálu natočí Bryan Singer! O čem bude?

Začíná nová éra?


Ať si kolega Tomáš Poštulka říká o X-men: Apokalypsa co chce pozitivního, vždycky bude spíš v menšině. Ohlasy na tenhle díl X-menů prostě nebyly dobré a mnohé to překvapilo, protože ho režíroval muž, na kterého jsme u X-menů vždy spoléhali a který je koneckonců kdysi nastartoval: Bryan Singer.

I mistr tesař se samozřejmě někdy utne, to ale nic nemění na tom, že Singer je pořád člověkem, který filmařsky rozumí X-menům nejlépe v celém Hollywoodu. A tak není divu, že nakonec to bude on, kdo bude stát u přechodu tohoto týmu na televizní obrazovky.

Singer natočí pro FOX už objednaný pilotní díl a vzhledem k pokročilému stavu vývoje technologií v televizní tvorbě to znamená, že nás v podstatě čeká malý film. FOX určitě nebude na takové značce jako jsou X-men šetřit.

Sám Singer má přitom s piloty už předchozí zkušenosti. A velmi úspěšné. Byl to on, kdo natočil první dva díly Doktora House. U televizních X-menů bude pak nadále i executive producerem, takže bude mít nad sérií kreativní dozor.

O čem to bude?

Zatím nepojmenovaná série bude vyprávět příběh dvou rodičů, kteří zjistí, že jejich děti mají mimořádné nadání v podobě mutantích schopností. Na útěku před vládními složkami se pak spojí s tajnou organizací mutantů a přidají se  k jejich boji. 

Seriál samozřejmě vznikne s podporou Marvelu, výrobou ale bude pověřena společnost FOX. Vztahy Marvelu a Foxů se tak zintenzivní a v případě úspěchu se možná časem dočkáme dalších překvapení. Teď je ovšem otázkou, koho na obrazovkách uvidíme? Moc nevěřím tomu, že by nás čekal nový Wolverine, ale celá značka ve své audiovizuální podobě teď do značné míry stojí na něm, takže představa, že by se ho stanice FOX dobrovolně vzdala, taky nezní moc reálně. 

Koho byste chtěli vidět v sérii vy?

3 komentářů:

  1. Wow, vubec jsem nevedel, ze ma neco takoveho vznikat. Ten pribeh mi nic nerika, jde o neco z komiksu? Marvel mam nactenej docela slusne, ale zrovna x-meny moc nectu, takze mi to nic nerika.

    Doufam ze to bude uspesne, rad bych kdyby zacal marvel vic fusovat do serialu nez jen s SHIELDem a skvelymi Defendry. Treba takove Runaways, to si o serialovou adaptaci primo rika (a pokud vim, v minulosti tenhle projekt chystal sam marvel, ikdyz mozna jako film).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím se o tom, že by to vycházelo z nějakého komiksu, nemluví, alespoň co jsem já četl.

      Vymazat
  2. Foxove zkratka udelali nejvetsi chybu, ze nedokazali premluvit Vaughna, aby pokracoval i v dalsich dilech. Chapu, ze verili Singerovi, ale na to aby pokracoval v serii, kterou zapocal nekdo tak inovativni a talentovany jako Vaughn proste nemel.... Kdyby natocil posledni dva dily Vaughn namisto Singera a navazal tak na First class, tak asi dnes jen tezko miri x-meni do televize a lide ve Foxu se jen zoufale snazi o nakopnuti tehle znacky. Obavam se, ze jak na zacatku Singer x-meny nakopnul, tak je i na nejaky cas poslal k filmovemu ledu a vsechna pozornost se presune na Deadpoola, coz je skoda.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.