sobota 29. října 2016

Rambo se vrátí, nový díl se už píše, ale bude to reboot

Nebo restart. Nebo sequel. Každopádně ale s jiným hercem. Whatever!


Rambo je značka, která nedává filmařům spát. Už se plánoval Rambo vs monstrum, mluvilo se o seriálu (zatím po něm není ani vidu, ani slechu, ale vzhledem k úspěchu televizní verze Smrtonosné zbraně bychom se ještě dočkat mohli) a teď je znovu ve hře film.

Sylvester Stallone se v něm ale neobjeví a nemá s ním ani nic společného. Novou verzi připravují Nu Image/Millennium Films s tím, že režie se chopí Ariel Vroman (The Iceman, Criminal) a scénář píše Brooks McLaren.

Jakým směrem se tvůrci přesně vydají, není známo. Vyjádřili se ale ve smyslu, že z Ramba chtějí stejnou postavu, jakou je třeba James Bond - tedy postavu, která do budoucna není spojena s jedním hercem, ani s jednou časovou linií. Zda se chopí předlohy, kterou napsal David Morrell a podle které vznikl první Rambo, nebo zda přijdou se svým vlastním příběhem je otázka stejně jako to, zda se budou odkazovat k válce ve Vietnamu nebo k některému z novějších válečných konfliktů.

Hvězdy našeho mladí: Rambo: První krev - Co dělají herci z klasiky akčního žánru

Sám Stallone před časem oznámil, že i když dalšího Ramba zvažoval, návrat k němu nakonec neplánuje. ,,Srdce by chtělo, ale tělo říká ne. Je to jako když se velcí bojovníci vrací do ringu na jeden poslední zápas a prohrají. Lepší to nechat někomu jinému." Velký otazník také položil za myšlenku televizní seriálové verze, která by měla pojednávat o Rambově synovi, s tím, že podobných pokusů tu bylo už hodně a do paměti diváků se nezapsaly - zmínil přitom syna Kinga Konga nebo Tarzana.

Nový Rambo bude každopádně jiný. A to i vizuálně. Extrémně vysvalení hrdinové už dnes nefungují, muselo by jít spíš o typ sparťanského bojovníka mixnutého s Jasonem Bournem. Pak by zřejmě Rambo mohl nějakým způsobem fungovat, protože speciální jednotky se ani dnes neflákají. Obsadit hlavní roli ale bude zatraceně tvrdý oříšek. Koho byste v roli viděli vy?

Sylvester Stallone a jeho TOP 5 nejlepších rolí


2 komentářů:

  1. Některé věci by se prostě měly nechat spát a nechat tak jak jsou, občas oprášit a se slzou v oku zavzpomínat na kdysi... Ale určitě ne vše co má kvalitu a co se před věky povedlo a stalo kultem udělat obchodní značkou, kde je tvůrcům jedno jak, jedno kdo...hlavně, že to bude dojná kráva...

    OdpovědětVymazat
  2. uz dopredu prehraty boj,,,prečo sa nato nevyseru!!!!,,Jak už nemal byť T3,a Alien 3,,,,v tom Holywoode im hrabe

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.