neděle 10. července 2016

Krotitelé duchů: Co říkají zahraniční recenzenti?

Jak se podařili noví Krotitelé duchů podle zahraničních recenzí?


Je to neuvěřitelné, ale poté, co to Krotitelé duchů díky trailerům schytávali ze všech stran a jeden z jejich trailerů je dokonce historicky nejvíc neoblíbeným trailerem na youtube, se jima nakonc podařilo recenzenty přesvědčit. Ne všechny a ne na stoprocent, ale ohlasy jsou převážně pozitivní.

Na Rotten Tomatoes mají v tuto chvíli 74% pozitivních recenzí a průměrné hodnocení je 6,6. To docela dobře vystihuje obsah většiny recenzí.

Jejich autoři se shodují na tom, že Krotitelé duchů dokáží pobavit. Asi to nebude kultovní film, ale svoji práci v oblasti zábavy odvádějí velmi solidně, obzvlášť potom Kate McKinnon a Chris Hemsworth. Průšvih to není a to je hlavní.

,,Je to průměrná letní zábava. Není to tak špatné, jak spousta lidí čekala, ale nikdy tak dobré, aby si to zasloužilo podporu feministek."

,,Jones, McCarthy, McKinnon a Wiig jsou spolu tak dobréí - a navíc svým vlastním způsobem, nikoliv recyklováním věcí z minulosti."

,,Tenhle nový tým krotitelů duchů je dostatečně svěží a zábavný na to, aby si vybojoval svoje místo mezi letními komediemi."

,,Strašidelná úvodní scéna nakopává film, který je zábavný, vtipný a plný energie."

,,Tenhle film je úžasně zábavný, dívá se kupředu a současně je v příjemném kontaktu s originálem."

Top kritici jsou zklamaní


Zajímavé je, že i když celkově si Krotitelé duchů vedou dobře a najdou se i výkřiky typu ,,Film léta", u drtivé většiny recenzentů renomovaných časopisů film neprošel a film má mezi nimi o něco víc negativních než pozitivních recenzí - což je důvod k tomu, být raději ve střehu.

Entertainment Weekly: ,,Jsou noví Krotitelé duchů vtipní? Odpověď zní: Částečně, ale nikdy na takové úrovni, která by odpovídala množství talentovaných lidí, kteří na nich dělali."

Vanity Fair: ,,Tenhle film věnuje příliš velké množství energie tomu, vyrovnat se s odkazem svých předchůdců, že  úplně zapomíná na to jít si vlastní cestou a mrhá talentem svých herců. Další ze zklamání v letošní mizerné letní sezóně."

Variety: ,,Feig nezvládá prokletí současné digitální éry. V době, kdy počítače dokáží v podstatě všechno, je na režisérovi, aby řekl ,,DOST"

Nejvíc výtek kupodivu nepadá na kvalitu humoru, ale hlavně na to, že druhá půle filmu už je typicky blockbusterová a logika příběhu v ní jde stranou. První polovina, kdy se postavy dávají dohromady a stávají se Krotitelkami duchů je prý ale podařená.

Film přitom disponuje vlastním druhem humoru, který odpovídá duchu filmů, které točil Paul Feig dřív (tohle je po dlouhé době jeho první film, který nemá eRkovou přístupnost). Není to tedy příliš sentimentální ohlížení se za 80. roky a není tu Reitmanův přístup k humoru. Část recenzentů ale také filmu vyčítá, že je v tomto směru málo odvážný. Pro mě osobně to tak jako tak není dobrá zpráva, Feigovy filmy mi nepřijdou nijak zvlášť vtipné, u Špióna jsem se například brutálně nudil a usínal. Ale pokud vám vyhovoval, máte solidní šanci, že se budete dobře bavit i tentokrát.

Celkově to každopádně vypadá, že se můžete sbalit (i s rodinou) a do kina vyrazit, protože vás čeká odsýpající energická jízda, která nejspíš kulminuje v poněkud nenápaditém digibordelu a která vám přijde vtipná hlavně podle toho, jestli vám sedne humor čtyř hlavních představitelek. I pokud ale nepatříte mezi jejich fanoušky, měli byste se slušně bavit. Tak uvidíme.

3 komentářů:

  1. Pokud tam nepůjdete s tím, že na posvátnej originál nic nemá a tenhle film je rovnou urážka, tak se vám to asi líbit nebude. Ale třeba moje 13 sestra na nějakej originální, 30let starej film dlabe a tohle se jí líbit bude :D

    OdpovědětVymazat
  2. Nedostatek vkusu tvoji pubertalni sestry je mi u prdele.

    OdpovědětVymazat
  3. Bude to nádherný! Hahaha! Nááádhernýý :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.