pátek 3. června 2016

Star Wars: Rogue One a přetáčky: Co s tím má společného mladý Han Solo?

Star Wars: Rogue One trailer většinu fanoušků dostal, o to víc je ale překvapila zpráva, že štáb musí znovu na plac, aby přetočil některé scény. Vzápětí se vyrojila spousta teorií, které byly o něco později dementovány. Jak to tedy je? Šlo o plánované přetáčky? Nebo něco nefungovalo?

Původně se říkalo, že manažeři od Disneyho chytili panický záchvat poté, co si film nevedl příliš dobře na zkušební projekci, ukázalo se ale, že ve skutečnosti žádní diváci zatím film neviděli.

V tuto chvíli to vypadá, že letní přetáčení má dva důvody. Za prvé - odlehčit tón filmu tak, aby víc ladil se Síla se probouzí. To je vcelku pochopitelné. Disney je továrna na rodinné, univerzálně srozumitelné filmy a Star Wars jsou příliš silná značka, aby se s ní riskovalo víc než je zdrávo. Disney tak chce nejspíš film prostě hlavně doladit.

Han Solo přichází


Druhý důvod je pak ještě zajímavější. Součástí dotáček by totiž měl být Alden Ehrenreich jako mladý Han Solo (který je navíc přesně tím, kdo dokáže náladu odlehčit). To potvrdil i novinář z Variety Justin Kroll, který ve svém tweetu jasně napsal, že dotáček se není třeba bát, protože většina z nich vzniká kvůli tomu, aby se do filmu zapracoval návrat jedné důležité postavy (rozuměj Hana Sola). Něco podobného před časem absolvoval i Bryan Singer při X-men: Apokalypsa, kdy do filmu dotočil scénu s Wolverinem. 

Prestižní Variety už dřív vydalo článek o tom, že Han Solo se v Rogue One objeví a tak to vypadá, že se nemýlili a že se s mladým Solem potkáme dřív, než jsme čekali. O tom, že pro samotný film to bude obrovský marketingový doping, asi netřeba mluvit.



Nedodělaný scénář?


Mohli bychom se tedy zklidnit a spokojit se s tím, že dotáčky probíhají nikoliv proto, že Disney jsou v průseru až po uši, ale že z dobrého filmu chtějí skvělý film - a že vlastně dotáčky plánovali kvůli Hanu Solovi. Trošku znepokojující jsou ale zprávy o tom, že se má údajně přetočit až 40% materiálu. Točit se má šest dní v týdnu po dobu osmi týdnů a připraveno bude na 32 lokací. A to je rozhodně víc než je třeba pro cameo hvězdného pašeráka. 

A tak se mluví ještě o tom, že natáčení probíhalo podle scénáře, který byl ok, ale nebyl zcela dokončený a vypiplaný a že když ho Christopher McQuarrie dokončil a zfinalizoval, u Disneyho byli tak spokojení, že podle něj chtějí film doupravit. 

Pravda bude nejspíš někde uprostřed toho všeho a cílem je jediné - zajistit, že historicky první Star Wars spin-off bude co nejlepší a my budeme z kina odcházet spokojení. Tak žádnou paniku a těšte se na Hana Sola.

Síla se probouzí: Harrison Ford dostal za Star Wars 76 víckrát než Daisy Ridley



6 komentářů:

  1. Jak v tomto filmu může vystupovat mladý Han Solo (vyloučíme-li flahback) mi není jasný, když se děj odehrává za pět dvanáct Nové naděje?? Han by tudíž měl vypadat jak Ford..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Han by měl vypadat tak, jaký herec ho hraje :D Ale jasny.. Ford by byl dnes určitě reálnější než jakýkoliv jiný mladý herec :D :D

      Vymazat
  2. Autor článku si pravděpodobně musí něco domýšlet a několik věcí si spojil dohromady, protože to, že by se v Rogue One měl objevit Han Solo, je stále jenom čirá spekulace. Film prý chce Disney trochu odlehčit v tom smyslu, aby to mělo správnou Star Wars atmosféru, ale účast Hana Sola je stále jenom spekulace. Plus, jak již psali v komentářích výše, bylo by hodně matoucí, kdyby Han Solo těsně před Epizodou IV vypadal jinak, než v Epizodě IV (podle některých zdrojů nemá být časový rozdíl mezi oběma filmy ani ne čtvrt hodina!). Ten návrat důležité postavy se naopak přirovnává k Darth Vaderovi, který je pro tenhle příběh opravdu důležitá postava na rozdíl od Hana Sola.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Darth Vadera mohli natočit hned, kvůli tomu netřeba dělat dotáčky - na rozdíl od Sola, který v té době ještě nebyl obsazený. A samozřejmě jsou to spekulace... tak jako všechno. Ale už jsou ořezané o tu počáteční paniku, která byla podle všeho zbytečná.

      Vymazat
    2. To sice ano, ale již delší dobu víme z ověřených zdrojů, že Vader bude mít ve filmu nakonec větší roli, než se původně plánovalo, čili dávalo by to smysl, kdyby se některé dotáčky týkaly právě Vadera. Ale samozřejmě, jak to celé bude vypadat, uvidíme až v prosinci ;)

      Vymazat
  3. Odlehceni by se mi tak uplne nelibilo. A myslim si, ze by filmu ani neprospelo. Naopak jsem mel za to, ze se bude snazit Disney to portfiolium filmovych SW trosku diverzifikovat. Takze tu budeme mit "rodinejsi" kanonickou trilogii. Na srandu a to prave odlehceni tu bude solovka se Solem. A SW Stories jsem, alespon dle traileru k Rogue One, pasoval do tech vazneji myslenejsich, "realnejsich" a dospelejsich SW. Ted se teda fakt bojim, co z toho vznikne :)

    Jinak teda moc nechapu toto "A tak se mluví ještě o tom, že natáčení probíhalo podle scénáře, který byl ok, ale nebyl zcela dokončený a vypiplaný a že když ho Christopher McQuarrie dokončil a zfinalizoval, u Disneyho byli tak spokojení, že podle něj chtějí film doupravit. " Disney byl tak spokojenej, ze nechal pretocit 40% filmu? Trosku divne tvrzeni, ne? :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.