čtvrtek 30. června 2016

Hra o trůny: Tihle režiséři nám naservírují sedmou sérii

Hodně krátký seznam.

Pozor spoilery.

Už delší dobu víme, že sedmá a osmá série Hry o trůny sice bude, ale že obě budou kratší. David Benioff i D.B. Weiss už několikrát řekli, že celkem plánují nějaký 13-15 epizod, ne víc. To vychází v průměru na zhruba sedm epizod na sérii. Neklamné znamení, že děj se blíží ke konci a dějové linky se spojí v jedno obří finále.

Pro sedmou sérii už byl dokonce zveřejněn seznam režisérů. Jsou na něm pouhá čtyři jména oproti tradičním pěti a navíc poněkud nečekaná.

Alan Taylor - filmový matlal stojící za druhým Thorem a Terminator: Genisys má v televizi mnohem lepší skóre. Stál za Sopránovymi a také za vynikajícími posledními dvěma epizodami první série Hry o trůny (tedy za popravou Neda Starka). K seriálu se vrací poprvé od roku 2012.

Jeremy Podeswa - kanadský režisér, který dělal na Boardwalk Empire a má nominaci na EMMY i za epizodu z páté řady Hry o trůny Unbowed, Unbent, Unbroken. V šesté řadě režíroval první dvě epizody, tedy zmrtvýchvstání Jona Snowa.

Mark Mylod - celkem režíroval 4 epizody GoT. Mimo jí i osmou z šesté série, kde Arya absolvovala brutální honičku po městě, která ji málem stála život.

Matt Shakman - nováček. Nejznámější je díky režii seriálu It´s Always Sunny in Philadelphia, který  D.B. Weiss i Benioff milují. Režírovali epizody Mad Men.

Překvapením je, že na seznamu není Miguel Sapochnik, který režíroval letošní Bitvu bastardů a finále šesté série.

Spokojeni s výběrem? Hra o trůny se řítí do finále a jak říká sám D. B. Weiss - jakmile Daenerys přistane u břehů západních zemí, spustí se odpočítávání konce. Je to první dílek z domina, který padne a zřetězí události, které vyvrcholí už za dva roky - nejspíš s nějakým diváckým i torrentovým rekordem.

1 komentářů:

  1. No fear. Vsak oni udelaji deset dilu na serku a protahnou to na deset serii. Oni se toho serose rychle nevzdaj, nebudte naivni :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.