pátek 17. června 2016

Hra o trůny: Čeká nás největší televizní bitva všech dob? A nálož fotek navíc

Devátá epizoda šesté série nám naservíruje Bitvu Bastardů. Bez ohledu na to, že devítka je pro Hru o trůny (resp. pro postavy) osudová a smolná, máme se na co těšit.

Za všech dostupných informací se dá vyčíst, že devátá epizoda se bude věnovat především megaepické bitvě, která ještě posune laťku, kterou loni nastavila epizoda Hardhome. Střetnou se v ní Jon Snow a Sansa Stark a pokusí se získat zpátky rodný hrad Starků Winterfell, který momentálně obývá perverzák a sadista Ramsay Bolton (nyní sice už legalizovaný syn, ale dříve bastard).

Proti sobě tak stanou dvě silné skupiny, z nichž každá má své podporovatele mezi rody na severu. Počty přitom hovoří pro Ramsayho, jak to ale dopadne a kdo padne Smrtce pod kosu, to se dá ve Hře o trůny jen těžko odhadovat. Seriál směřuje ke svému finiši (další řady by měly mít i méně dílů) a dalo by se čekat, že Ramsay to odskáče a Starkové získají zpět své panství. Pak už by je čekalo jen setkání s Lannistery a někde v dálce možná konfrontace s armádou Daenerys. Nedivil bych se ale, kdyby ,,Bitvu Bastardů" minimálně jeden ze Starků nepřežil. V tomhle seriálu není nikdy nic zadarmo a plány jsou od toho, aby nefungovaly.

Ve Hře o trůny už jsme zažili podobných bitev víc a nikdy neprobíhaly tak, jak si jejich protagonisté naplánovali - ať už to byla epizoda Blackwater v druhé řadě, The Watchers on The Wall ve čtvrté nebo loni už zmiňovaná skvělá Hardhome.

Na fotkách vidíme staré známé, zajímavější ale je, kdo na nich není. Především tu chybí Rickon Stark, kterého jak víme drží v zajetí právě Ramsay a trošku se bojí, že Ramsay postaví před Jona a Sansu těžkou volbu. Není tu také ani stopy po nějakých nečekaných spojencích. Na sever zamířili v minulé epizodě také Sandor Clegene a Bratrstvo, ale nejsou tu a je otázka, zda se stihnou zapojit.

A nejzajímavější na tom je, že čtenáři knih už jsou na tom stejně jako ostatní. Mají sice více nepřímých informací a indicií, ale ve finále můžeme všichni jen tipovat, co se stane a kdo to odskáče (protože mrtví z řad důležitějších postav určitě budou). Tak tipujte - podají si autoři některé důležité vedlejší postavy jako je Davos Seaworth, Melisandra nebo Tormund? A nebo to odskáče někdo ze špiček? Jsou dny Ramsayho sečteny?
















5 komentářů:

  1. Především by Straky čekala konfrontce s nemrtvými.To je zcela zjevně ta zdaleka nejdůležitější válka ne tak rodové "potyčky" .-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jestli zvolí scénáristi klišé Jon bude téééměř prohrávat, situaci zachrání Malíček armádou Údolí tak to bude děs.. Jsem zvědav i jak (ne)zvládnou taktiku bitvy, snad to nebude jenom rozběh proti sobě jak naznačuje trailer. A typuju že budou chtít nějakým obzvlášť krutým způsobem šokovat (což například není GRRMův záměr v knihách) diváckou obec, jako když upálili Shireen, takže Ramsay nějakým obzvlášť krutým a explicitním způsobem zabije Rickona. Možná ho i znásilní.

    Rád se budu mýlit, ale potom jak dojebali Dorne už moc nálady nezbývá. Snad budou aspoň draci pro nějakou CGI masturbaci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celkově ta bitva vyzněla líp než bych čekal, ale až na to znásilnění jsem měl 100% pravdu.. Achjo :)

      Vymazat
  3. Taky si myslim, ze v posledni chvili vtrhne do bitvy malicek se svoji armadou a po vyhre si chytre bude neco narokovat. Nebo nas to prekvapi a Ramsey vyhraje a v tu chvili na sever vtrhnou chodci a je to. No nechame se prekvapit, protoze se o to zatim tvurci snazi :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.